Toros Pálinkafesztivál Szeged 2013




Időpont: 2013. február 28. és március 3.

2013. február 28. és március 3. között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a szegedi Toros Pálinkafesztivál. A korábbi fesztiválok hagyományait megtartva az idei évben is a városközpontban lévő Széchenyi téren állíthatnak ki a termelők, vetélkedhetnek a böllércsapatok és a káposztafőző családok, kóstolhatnak, vásárolhatnak a látogatók

A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a városlakókhoz a vidék-Magyarország hagyományos ízeit, a disznótorok atmoszféráját egy komplex gasztrokulturális élmény keretében. A kiállítók a házias hús- és füstöltárut előállító őstermelők, kistermelők, élelmiszeripari kisvállalkozások, tradicionális pálinka-különlegességek gyártói és forgalmazói, hazai borászatok, valamint hagyományos disznótoros ételeket kínáló vendéglátó vállalkozások köréből kerülnek ki.

A fesztivál első napja a Torkoskodó Csütörtök, ezen a napon minden „disznóság” fél áron kapható a pecsenyesütőknél. A fesztivál keretében a szombati napon – az esemény hagyományainak megfelelően – a Böllércsapatok Versenyére kerül sor, melyen a nevező szegedi vállalkozások és szervezetek versenyeztetik a helyszínen készített torostálaikat. A böllérverseny hagyományosan nem csupán szabadidős program, hanem kiváló csapatépítési és marketing-kommunikációs lehetőség a nevezőknek.




A vasárnap a Családok Napja, többek között káposztafőző versennyel és sok más színes programmal.

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés