1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

III. Gyulai Méz-és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál

Időpont: 2010. december 10-12.

A gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztiválon minden csak a mézről szól! Cukrászati termékeket, mézet, mézeskalácsot kóstolhatunk, vásárolhatunk és gyönyörködhetünk bennük. Ezen kívül méhészeti kiállításon is részt vehetünk. A gyermekek kézműves programokon vehetnek részt és részt vehetnek az adventi készülődésben és adventi programokban is. Lesz fáklyás felvonulás, gálaműsor és Luca napi meglepetésben is részünk lehet, ha ellátogatunk erre a fesztiválra.

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Ingyenes paprika-nap Budapest

Időpont: 2010. december 12.

Tudta, hogy egy frissen érett paprika C-vitamin tartalma ötszöröse a citroménak? Megvásárolta már az idei fűszerpaprikáját? Ismeri a dél-alföldi ízeket? Gondolt arra, hogy élelmiszert ajándékozzon karácsonyra?

Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, jöjjön el a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba 2010. december 12-én, az ingyenes Paprika-napra!
A fűszerpaprika több mint 100 éve Magyarország szimbólumnövénye. A belőle készült őrleményből az egy főre jutó fogyasztás hajdanán 1 kg felett volt, mára ez 50 dkg alá csökkent. Kevesebbet eszünk belőle, s elbizonytalanodunk, ha választanunk kell a csemege és édesnemes őrlemények között. Pedig a paprika bizonyítottan egészséges, főzni vele egyszerű és gyors, de nem árt tudnunk a minőségek közti különbségeket is!



Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, jöjjön el 2010. december 12-én, ezüst vasárnap múzeumunkba, ahol kistermelői paprikák közül válogathat, egyenesen a termelőktől.
A szegedi és kalocsai paprikák mellett házias, egyedi feldolgozású dél-alföldi termékeket is kóstoltatunk és árusítunk: kolbászféléket, mézet, mézeskalácsot, lekvárokat, borokat, tésztákat és mindenféle bioterméket.

Jöjjön el, és kóstoljon a páratlan dél-alföldi ízekből!


Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

www.mezogazdasagimuzeum.hu

Nyitva tartás: 10-17 óráig

A belépés díjtalan!


A program szervezője a PaprikaMolnár Kft.
www.paprikamolnar.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés