Debreceni Pulykanapok 2014 Debrecen - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Debreceni Pulykanapok 2014 Debrecen

Időpont: 2014. június 7. - június 8.




Web: www.pulykanapok.hu

"Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne venni?". 2014-ban immár 12-ik alkalommal kerül megrendezésre a Debreceni Pulykanapok gasztronómiai és kulturális rendezvény, melynek középpontjában ezúttal is a pulykából készült ételek állnak. A két napos szabadtéri rendezvényt a Gál Sándor országos hidegkonyhai, cukrászati, terítési bemutató és verseny, valamint profi főzőverseny nyitja, és az amatőr főzőverseny zárja. A két nap során az ételkóstolók, főzőversenyek mellett kirakodóvásár és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket.

Helyszín: Debrecen, Kossuth tér




Pin It

Balatoni Hal- és Borünnep 2014. Balatonfüred, Tihany, Csopak, Paloznak - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Balatoni Hal- és Borünnep 2014. Balatonfüred, Tihany, Csopak, Paloznak

Időpont: 2014. június 19-22.




2014. június 19-22 között ez évben is megrendezésre kerül a Balatoni Hal és Borünnep Balatonfüred - Tihany - Csopak - Paloznak helyszíneken. A programsorozat célja, a kultúra, a bor- és gasztronómia minél szélesebb körben történő megismertetése.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a balatoni halakra, a helyi és országos borosgazdákra, a vendéglátókra. Füred a reformkorban a magyar progresszív értelmiség gyülekezőhelye volt, s ez az ünnep is ilyen alkalom. A kezdeményezés mára Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult, ahol egy jó pohár bor mellett cserélhetünk eszmét jelenről, jövőről vagy a múltról. A programok Füred mellett Csopakon, Tihanyban és Paloznakon is zajlanak. A borbemutatók és borvásár mellett számos más rendezvény várja az érdeklődőket.

Balatoni Hal-és Borünnep - Olaszrizling Éjszakája Csopakon
Dátum:
szombat, 2014, június 21 - 07:00 - vasárnap, 2014, június 22 - 06:00
PROGRAMOK

Szombat:
7.00 órától Horgászegyesület halfogó és halászléfőző versenye (Csopak strand keleti vége)
9.30 - 16.00 VI. Veszprémi Geokesser találkozó és Túraverseny (A rendezvény bázisa a Csopaki Ifjúsági és Üdülőfalu)

Vasárnap:
8.00 órától Gyermek snecifogó verseny (Csopak strand kelet végén lévő horgászmóló)

Június 21. szombat
Olaszrizling Éjszakája

Olaszrizling és a csodák és szerelem éjszakája, amikor minden kívánság teljesülhet!
Töltsön egy éjszakát a csopaki borokkal!
Borkóstolás napnyugtától napkeltéig!
Egy éjszaka, amikor minden a csopaki borok és a Szent Iván Éji hagyományok körül forog. Idén nyáron nem csupán a Csopaki Történelmi Borvidék pincéinél gyúlnak ki a tüzek napnyugtakor, hanem a Csopaki Strandon is örömtűzzel várják napkeltéig a kedves vendégeket, akik megízlelhetik a csopaki borok egyedülálló zamatát, és feleleveníthetik a Szent Iván Éji hagyományokat. A tűz a világosság, a tisztaság, az egészség, a szenvedély, az elevenség, a szerelem és az örök megújulás jelképe. Régen a tűzgyújtással a Napot segítették a sötétséggel vívott küzdelmében. Ezen a mágikus napon, a Csopaki Strandon meggyújtott máglya fénye teszi titokzatossá az estét, melyet különböző programok színesítenek. Tűzokádó sárkány, sárkányverő felvonulás, koncert, varázslatok a szerelemért és bőségért, ének és körtánc a tűz körül, örömzenélés és tűzugrás is várja az érdeklődőket.

Kora délutántól:
Előkészületek az Olaszrizling Éjszakájára: közös máglyarakás a helybéliekkel és a nyaralókkal a Csopaki strandon (aki akar, kívánságokat helyezhet el a máglyában a szokás szerint, vagy hozhat bele gallyat, fát, mert azt tartja a hagyomány, hogy annak, aki hoz fát, jobb lesz a termése és a tűzbe helyezett kívánságok teljesülnek)
18:00 - Sárkányverő előadás és felvonulás tűzokádó sárkánnyal nem csak gyerekeknek
Az előadás története ott kezdődik, ahol a Föld is: a tűznél. A Földanya tüzét ördögök őrzik, akiknek csúfságuknál csak kíváncsiságuk nagyobb, s lám, ahogy az ember is az édenkertben, úgy az ördögök is az alvilágban, megteszik azt az egyet ami „tilos": felébresztik a tűzőrző - és az előadás során valóban tüzet okádó - hatalmas sárkányt...
19:00 - Népzenei koncert
20:30 - Táncház
21:00 - Megkezdődik az Olaszrizling Éjszakája, máglyagyújtás, ének és körtánc a tűz körül, örömzenélés
22:00 - Tűzugrás, Szent Iván Éji hagyományok felelevenítése az egészségét, bőségért és szerelemért
22:30 - Az Ezredik Éjszaka - Tóth Loon, Máté P. Gábor és Szűcs László, a Petőfi színház színészeinek kamaradarabja a mólószínpadon
23:00 - közös éneklés, gitározás a tűz körül, virrasztás, borkóstolás napnyugtától napkeltéig.

Forrás: Csopak honlapja




Pin It

Szőregi Rózsaünnep Szeged (Szőreg) 2014 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Szőregi Rózsaünnep Szeged (Szőreg) 2014

Időpont: 2014. június 20-22.




Forrás: http://rozsaunnep.hu/

A rózsa hazájában, Szőregen a termesztők minden év júniusában háromnapos programsorozattal ünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei.

A helyi lakosok évről-évre szeretettel várják vissza mindazokat, akik hozzájuk hasonlóan szerelmesei a rózsának. A három nap alatt lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermelők mindennapjaiba: az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó napi munkát. A jelenlegi termelési módszerek, eszközök mellett Magyarország első Rózsamúzeuma az évszázados múltra visszatekintő tárgyi- és írásos emlékeket is bemutatja.

A szakmai közönség mellett minden érdeklődő, rózsaszerető látogató számára önfeledt kikapcsolódási lehetőséget kínál a rózsaünnepi forgatag számos kiállítással, látnivalóval és kulturális programokkal.

A Szőregi Rózsaünnep fő látványossága a szombat délután megrendezésre kerülő karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. A felvonulást követően hajnalig tartó koncertek, színpadi programok, tűzijáték szórakoztatja a Szőregi Rózsaünnep vendégeit.

Szőregi Rózsaünnep

Az 1999-ben hagyományteremtő elhatározással, első alkalommal megrendezett Szőregi Rózsaünnepen a környékbeli települések lakói előtt vonult fel a karneváli menet. Az eltelt évek során a falunapból országos és egyben határon átnyúló elismertségű rendezvénnyé fejlődött a Szőregi Rózsaünnep. A programokat a helyi népdalköröktől a nemzetközi elismertségű együttesekig, társulatokig számos előadó színesítette. A rózsaünnepi felvonulás évről-évre egyre több látogatót és felvonulót vonz, mára a közel félszáz jármű mellet gyalogosok, görkorcsolyások és biciklisek részesei az ünnepi menetnek.

A rózsakiállításon vázákban kiállított többezer rózsaszál minden évben változó koncepció szerint mutatja be a Szőreg környékén termesztett park- és vágórózsákat. A felvonulás mellett a fesztivál egyik legnépszerűbb programja a rózsaföldek látogatása, melynek keretében a rózsakedvelők teljes pompájukban láthatják a több tízezer virágzó rózsatőből álló táblák sokaságát. A szervezett buszos látogatások mellett lehetőség van egyénileg is a rózsaföldek megtekintésére. A

Legyen Ön is a Szőregi Rózsaünnep vendége! Várjuk Szőregen 2014. június 20-22. között!




Pin It

Karcagi Birkafőző Fesztivál 2014 Karcag - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Karcagi Birkafőző Fesztivál 2014 Karcag

Időpont: 2014. június 28.




Egy országos hírű és jelentőségű birkafőzés, a Magyar Szellemi Kulturális Örökség résznek választott helyi hagyomány ünnepe a karcagi Birkafőző Fesztivál. Közel száz bográcsban rotyog a birkapörkölt évről-évre, hogy az egész országból ide csalja e pompás étek kedvelőit és mestereit.

 
A karcagiak valamit nagyon tudnak ha birkafőzésről van szó. Nem véletlen, hogy a szellemi örökségünk részének választották e nemes hagyományt. A helyi versenyzőkön kívül persze szívesen várnak bárkit, hiszen a pörköltfőzés hazánk igazi gasztronómiai kincse, mesterei - szerencsére - az ország egész területén megtalálhatóak.  
 
Persze nem csak a csodás birkahúsok kerülnek elkészítésre, hanem hamisítatlan folklórfesztivál, koncertekkel, kézműves vásárral, gyermekprogramokkal és utcabállal kerekedik a karcagi Múzeum Park, hogy az ínycsiklandozó ízekhez valódi szórakozás dukáljon.



Pin It

Spárgafesztivál Öttömös 2014 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
Pin It

Spárgafesztivál Öttömös  2014

Időpont: 2014. június 7.




Öttömös, a spárga hazája. A dél-alföldi településen 1994-ben rendezték az első spárgafesztivált a spárgaidény lezárásaként. Változatos kulturális és sportprogramok szerepelnek a programban, de a spárgával készült ételeknek kiemelt szerep jut!

Program

9.30 Ünnepi szentmise, spárgaáldás
Helyszín: Római Katolikus Templom

10.00 Zenés, lovas hívogatás

11.00 Spárgafesztivál megnyitása
Helyszín: Rendezvénysátor

Megjelentek köszöntése:
dr. Dobó István polgármester

Megnyitó beszédet mond: meghívott vendégünk
 

11.40 Jubiláló véradók köszöntése

11.45 Kulturális bemutatók

Közreműködők:
 helyi óvodások, iskolások
 helyi általános iskola színjátszó csoportja
 szomszéd települések és testvér települések bemutatkozása

15.00 órától spárga kóstoló a Művelődési Házban. Több, mint 30 féle spárgás ételből kínálunk kóstolót vendégeinknek!

Este tűzijáték valamint utcabál.
Zenét a Nóta tévéből jól ismert Virág Norbert Trió szolgáltatja!

Egyéb programok

Sétakocsikázás
Helyszín: Béke u. (Teleház mellett)

Subázás technikájával készült képek, ágytakarók és díszpárnák kiállítása
Helyszín: Általános Iskola

Mézeskalács kiállítás
Helyszín: Általános Iskola

Kirakodóvásár
Helyszín: Templom tér
 
Véradás 11.00 - 14.00 óra között
Helyszín: Általános Iskola
 
Egész napos ingyenes gyermekprogramok:

Helyszín: Teleház udvar

 gipszformák festése,
 gyöngyfűzés,
 arcfestés,
 csillámtetoválás,
 szélforgó-készítés,
 rajzverseny,
 óriáscsúszda,
 golyófürdős játszóház,
 „rendőrségi” gyermekprogramok.
 

VÁRUNK MINDEN KEDVES ÉRDEKLŐDŐT!
További információ:

Polgármesteri Hivatal
Tel/fax.: +36 62 589 015

Forrás: Öttömös hírlevele




Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés