1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

Időpont: 2011. 04. 29 - 05.01.

Már negyedik alkalommal tartják meg a nagy sikerű rendezvényt Agárdon, melynek célja a Velencei-tó térségnek a népszerűsítése. A fesztivál négy alappillérre épít, mely négyes a vidék fő vonzereje is egyben: a térség hal- és vadállománya, valamint minőségi bor- és pálinka készlete. Ezek alapján már garantált egy színvonalas gasztronómiai rendezvény, ahol nemcsak finomakat lehet enni és inni, de versenyek, előadások, koncertek, kulturális programok is színesítik majd a három napos fesztivált. Nem utolsó sorban pedig, a Velencei-tó partjain barangolni szép tavaszi időben, már önmagában is egy kellemes hétvégi program.

 

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

VI. BorZsongás Fesztivál Villány

Időpont: 2011-04-29 - 2011-05-01

Tavasz van! Hatodszor is BorZsongás Villányban! Villány szezonnyitó tavaszi fesztiválja 2011. április 29 - május 1-ig kerül megrendezésre.

A május érezhető illata és a tavaszi zsongás öröme járja át szíveket!
Nagy örömmel tudatják a szervezők, hogy a Villányi borvidéken hatodik alkalommal rendezik meg a BORZSONGÁS FESZTIVÁLT, 2011. április 29.-től május 1.-ig.
Idén hét településen, összesen  12 ZSONGÓ BORUDVARBAN VÁRJÁK az érdeklődőket!
(Csarnóta - Tenkes Csárda, Kisharsány - Vylyan Pincészet; Kisjakabfalva - Jackfall Bormanufaktúra; Palkonya - Hárságyi Pince; Siklós - Joó Pincészet, Szabó Pincészet; Túrony - Janus Borház; Villány - Crocus Gere Borhotel (Gere Attila Pincészete), Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Polgár Pincészet, Szende Pince, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete)

Igazi majális hangulatú, de egyedi hangvételű előadásokban lehet része a nagyérdemű közönségnek, melyre sehol másutt még nem volt példa.
Már a programok sokszínűségétől is zsong a tavasz!
- blues-(Jem Session, Blues Bell, Pesti Zoli, Ferenczi György és a Rackajam, Török Ádám/Mini/, Závody János „Janó”/Piramis, Mini, TRB/, Horváth Misi), jazz- (Sárik Péter Trió, Hot Jazz Trió), rock'n'roll (Ivan and the Parazol), discopop, funk, soul (Mary Popkids) és egyéb könnyűzenei koncertek, bulik, cigányzene, magyar táncház és latin tánctábor, stand up comedy (Polgár Peti)
- Kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, állatsimogatás, táncoktatás
- Nagy kirándulások és vezetett túrák a Villányi borvidék dűlői között
- Májusfa kivágása, díszítése, állítása
- Grill party verseny, borásztalálkozó és természetesen finom villányi borok, gasztronómiai különlegességek várják vendégeinket!

Programok:

2011. április 29. péntek
Borvacsorák, borkülönlegességek, Latin tánctábor, Gastro Blues Est és cigányzene várják a vendégeket a fesztivál első napján, a Villányi borvidék négy különböző településén.

2011. április 30. szombat
Kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, állatsimogatás. Csoportos túrák a Villányi-hegységben és a borvidék dűlői között. Májusfa vágás, díszítés, állítás, blues-, jazz-, rock'n'roll és egyéb könnyűzenei koncertek, cigányzene, stand up comedy, magyar táncház és latin tánctábor, grill party verseny, borásztalálkozó és természetesen villányi borok, gasztronómiai különlegességek várják a kedves vendégeket.

2011. május 01. vasárnap
Lovas kocsikázás, cigányzene, latin tánctábor, zenés-csendesülés, kézműves foglalkozás, Zuhánya-túra, finom étkek és borok.

A pincészetek közötti jól érezhető összefogás, ami már annyi vendéget vonzott eddig is a borvidékre, ismét tárt pinceajtókkal és kedves vendégművészekkel hívogat!
A helyszínek közötti közlekedést, idén először, külön buszjárattal (ZSONGÓJÁRAT) segítik hét település (Villány, Siklós, Kisharsány, Palkonya, Kisjakabfalva, Csarnóta és Túrony) között.

A kedvenc borát mindenki maga választja, de hogy a legügyesebb „BorÁszok” közül vajon ki fog nyerni a FehérborÁszok kontra VörösborÁszok focimeccsen? ...

A programokról bővebb tájékozatás a Villány-Siklósi Borút Egyesület honlapján olvasható.

Itt mindenki nyerni fog!
ZSONGJUNK EGYÜTT!
Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál Gyomaendrőd

Időpont: 2011-04-30 - 2011-05-01

1998-óta minden évben megrendezik ezt a fesztivált, amelyen többtucatnyi külföldi és hazai kiállító árusítással és kóstoltatással népszerűsíti (és versenyezteti) termékeit. Az ízlelgetés mellé látványos, és szórakoztató rendezvényeket, olykor sportversenyeket is kínálnak, így lett például a tej és a bor ünnepének immár hagyományos kísérőrendezvénye a fúvószenekarok és mazsorett csoport fellépésének színhelye.
A rendezvénnyel nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnénk megismertetni, hanem az egészségestáplálkozás fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet. Felidézve a múltból a már-már elfelejtett ízeket.
A kétnapos fesztiválon a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is részt vesznek. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstolássalnépszerűsítik termékeiket, és segítik azok ismertebbé tételét.A gasztronómiai rendezvénynek a szakmaiságon túl célja Gyomaendrőd város turisztikai adottságainak bemutatása,a falusi és az agroturizmus fejlődésének elősegítése.
A közönség szórakoztatásáról neves zenekarok és tánccsoportok is gondoskodnak.

Nemzetközi Sajt és Túrófesztivál: Színes programokkal, gasztronómiai kóstolókkal (sajt, méz, bor), neves fellépőkkel, vásárosok, forgósok jelenlétével színesítik a fesztivál hangulatát.
Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Kolbász és sonkafesztivál Gyula

Időpont: 2011. április 1-3.

Hagyományos eljárással készült kolbászok, sonkák és mindenféle füstölt finomságok nemzetközi kiállítása, versenye és vására lesz Gyulán. Disznóvágás, olimpikon szakácsok bemutatója, élőkoncenrtek, egész nap gyermekprogramok. A rendezvény ingyenesen látogatható. A rendezvény helyszínei közt a szombati és vasárnapi napokon a Dottó kisvonat szállítja, naponta több alkalommal az érdeklődőket.
Ezeken, a helyszíneken a bemutatók, kóstolók résztvevői közt apró ajándékok lesznek kiosztva. A rendezvény összes helyszínét meglátogató vendégek kolbászt kapnak ajándékba.

 

Pin It

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
Pin It

Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny Gyula

Időpont: 2011. április 15-17.

A Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Kiállítás, valamint a fesztivál keretén belül zajló Magyar Országos Pálinkaverseny minden évben hagyományosan április közepén zajlik Gyulán. A kétnapos pálinkafesztivál hagyományosan látványos programokat kínál.
Minden évben felvonulnak a magyar lovagrendek, és ebből az alkalomból tartja ünnepélyes tagfelvételi ceremóniáját a Pálinka Lovagrend. Évek óta népszerű az egyszerre koccintás a gyulai várból felhangzó ágyúszóra, több ezren kortyintanak ilyenkor a kisüstiből.
A Pálinkafesztivál egyik kiegészítő rendezvénye a gyulai várnál megrendezett Böllér-napok eseménysorozat, melynek célja a tájegységre jellemző hagyományos disznótoros ételek felelevenítése. A másik fontos esemény pedig a pálinkaverseny, melyre a Kárpát-medence más régióiból is utaznak a versenyzők, hogy leadják a házilag főzött párlatokat. Általában két kategóriában - bérfőzők és bérfőzetők - hirdetik meg a versenyt, és hagyományosan különdíjjal jutalmazzák a legjobb, nem Magyarországon párolt testvérkészítményt.
A Pálinkafesztivál egyben szakmai fórum is. Olyan kiemelt témák kerülnek elő, mint például a pálinkával kapcsolatos törvénykezési feladatok, a kisüsti marketingstratégiája, a pálinkafőzők tevékenységének szakmai és pénzügyi támogatása, a főzdék turisztikai lehetőségeinek kihasználása.
Pin It
©2021 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés