Hungarikum Fesztivál 2017 Szeged

Hungarikum Fesztivál 2017 Szeged - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Hungarikum Fesztivál 2017 Szeged

Időpont: 2017. augusztus 10 - 13.

Forrás: http://www.fesztivalportal.hu/

Sokadik alkalommal mutatkozik be augusztus 10. és 13. között Szegeden az idén kiváló minősítést szerzett szegedi Hungarikum Fesztivál.

A központi programokhoz több kísérőrendezvény is társul, a fesztivál vendégei pedig a belváros egyes éttermeiben és cukrászdáiban meg is kóstolhatják majd a szürke marhából, mangalicából, libamájból, vagy szarvasgombából készült ételspecialitásokat. Kiállítások is várják az érdeklődöket: bemutatkozik a Zsolnay porcelán és a Halasi csipke – hasonlóan az előző évekhez – a Somogyi Könyvtárban.

A két éve hagyományteremtő céllal útjára indított fesztivál célja, hogy az országban megtalálható kiváló hazai árukat, szolgáltatásokat bemutassa. A rendezők, a Pálma Reklám Stúdió fesztiválszervezői olyan termékekre szeretnék az idén is felhívni a figyelmet, amelyek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője Magyarországhoz kapcsolódik, azaz hungarikumok.

A Széchenyi téren felállított pavilonokban a minőségi magyar pálinkától, boroktól a tradicionális kézműves portékákon át, a rétestől a kürtős kalácsig szinte mindenféle hagyományos hazai terméket kínálnak a négy nap alatt.

Az idei fesztivál érdekessége lesz az a fröccsudvar, amelyet szintén a Széchenyi tér árnyas platánjai alatt alakítanak ki: itt a fröccs mellett minden olyan ital kapható lesz, amelynek készítéséhez hagyományos szódát használnak.

Az óriási Pöttyös hajó is kiköt a Széchenyi téren, várva a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.
Az idei fesztivál péntekén Guinness-rekordkísérletnek lehetnek tanúi a látogatók: elkészítik az eddigi legnagyobb szegedi papucsot.

Természetesen az idén is felvonultatják a „szegedikumokat”, azaz a szegedi hungarikumokat is, mint amilyen a világhírű szegedi papucs, a paprika, a szőregi rózsa, valamint a makói hagyma, vagy a szatymazi őszibarack.
A kulturális hungarikumoknak pedig a téren felállított színpad ad majd helyet: itt a fesztivál ideje alatt hagyományos magyar nótákkal és cigányzenével szórakoztatják az érdeklődőket. A fesztivál kísérőprogramjaként szervezik meg az idén először a Hungarikumok a Dél-Alföldön című konferenciát. A fesztivállal egy időben rendezik meg Szegeden a Világ Magyar Vadászainak I. Találkozóját, amely eseményeivel szintén kapcsolódik a Széchenyi téri programokhoz.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés