Most hétvégén ismét a sörkedvelők vehetik birtokba a Városligetet, a helyszín azonban ezúttal nem a Dózsa György út, hanem a Vajdahunyad-vár és a PeCsa között elterülő Napozórét, ahol június 10-12. között a 11. Főzdefeszten kóstolhatóak a legjobb újhullámos sörök.

Ezúttal a fesztivál szlogenjéhez – The return of the lager – méltóan a lágerek kerülnek a középpontba. A szervezők szerint ugyanis ma már nyilvánvaló, hogy a sörforradalom lázas évei utáni piaci rendeződésnek fontos szereplője lesz a láger és a pilzeni, hiszen a világnak ebben a felében ezek a sörtípusok felelnek meg a legjobban a gasztronómiai kihívásoknak, az ivási szokásoknak és elvárásoknak. Ezért keresik a jövő lágerét, hiszen ha ez a stílus újra el is foglalja helyét a sörpiac mennyiségi csúcsain, biztosan nem vészeli át változatlanul az elmúlt évek és a jelenleg is folyamatosan zajló sörpiaci átalakulás viszontagságait, és az új láger nem ugyanaz a sör lesz, mint a régi kedvenc.

De persze a Főzdefeszten most sem egyetlen típus fog dominálni, lesznek szép számmal stoutok, porterek, búzák, bakok és IPA-k. És persze a sörökhöz minőségi street food is jár, így ismét több tucatnyi food truck és kitelepülés várja majd az éhes vendégeket.

A szervezők a kiállók kéréséhez igazodva eltörölték a Metapay-rendszert, így ismét mindenki készpénzzel fizethet. Szintén a hazai sörfőzők kérésére limitálták a külföldi kiállítókat, így maximum 10 külhoni sör kaphatott helyet.

A belépőjegy idén ismét a fesztivál logózott üvegpohara lesz, amelyet a Spiegelau biztosít számukra.

További információ: www.fozdefeszt.hu
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés