Időpont: 2015. május 08 - 10.

A Budavári Borfesztivál bemutatja: Rosalia 2015. Rosé és Pezsgő Garden - Éves Magyar Rosé és Pezsgő Mustra a Gesztenyéskertben, a 12. kerületben 2015. május 8-10. között Budapesten. Széles borkínálat, kiemelt rosé paletta, gyöngyöző és habzó borok, valamint pezsgők várják a borkedvelőket. A több mint 50 borász borai mellett a street food ételek széles kínálata mutatkozik be. A Jazzy Színpadon minden este koncert és éjszakába nyúló zene szórakoztatja a borozókat. Vasárnap gyerekprogramokkal várják a kicsiket.

ROSÉ ÉS PEZSGŐ KERT

Nyitva tartás 2015-ben:

Május 8. péntek: 14.00 - 24.00
Május 9. szombat: 10.00 - 24.00
Május 10. vasárnap: 10.00 - 21.00

A belépés díjtalan!

A kóstoláshoz használt logózott Stölzle kristálypoharak a helyszínen kaphatók. Kiállítóink kizárólag a fesztivál saját poharába töltenek bort.
A pohár ára: 1.000 Ft

A Rosalia Fesztivál hivatalos fizetőeszköze a Metapay fesztiválkártya és a MasterCard PayPass bankkártya.
A fesztiválkártya letéti díja 500.- Ft, melyet a kártya visszaváltásakor visszafizetünk.

Helyszín: Budapest, 12. kerület, Gesztenyés kert

Programok:

Május 8., péntek

15-20 óra - Rosalia Lounge Mix

20 óra - Csemer Boglárka "Boggie"
Csemer Boglárka "Boggie" nyerte A DAL 2015 - Euróvíziós Dalverseny hazai döntőjét, így pár nappal a bécsi megmérettetés előtt tartja élete egyik legfontosabb fellépésének főpróbáját a Rosalia fesztiválon.

Boggie fiatal dalszerző és énekesnő, kisgyermek korától az éneklés és a zene megszállottja. Komolyzenei tanulmányai után a Kőbányai Jazz Stúdió ének szakán tanult. Ezután találkozott azóta állandósult zongoristájával és szerzőtársával, Sebestyén Áronnal, akivel egyik első közös szerzeményüket, a Japánkert című dalt a Magyar Jazzszövetség különdíjjal jutalmazta.
Boggie már több éve zsűritag volt a budapesti Francia Intézet Chanson-versenyén, amikor 2013 áprilisában megjelent első, háromnyelvű albuma. A kizárólag saját szerzeményekből álló lemez a Tom-Tom Records gondozásában látott napvilágot, majd a Mahasz eladási lista 4. helyéig kúszott, és a 3. helyen indított az amerikai Billboard magazin jazz album listáján, illetve ugyanott 17. a világzenei albumok között.

2013 decemberében készült el első videóklipje, Parfüm/Nouveau Parfum címmel, amely meghozta számára a világhírnevet. A francia és a magyar nyelvű verzió egyaránt hatalmas népszerűségre tett szert, több mint 10 millió ember volt kíváncsi rá alig néhány hét leforgása alatt. Készített vele interjút a német RTL, a Good Morning Amerika, jelent meg róla cikk az ELLE francia kiadásában, valamint több száz hazai és nemzetközi hírportálon.

22 óra - Jazzy DJ
Késő estébe nyúlóan a Jazzy DJ-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

Május 9., szombat

14-20 óra - Rosalia Lounge Mix

20 óra - Mary Popkids
A Mary PopKids zenekar Budapesten alakult 2010-ben. Saját definíciójuk szerint „jövőzenét” játszanak és energikus, a soul, funk és az elektronikus zene határait elmosó élő koncertjeikkel szereztek maguknak hírnevet. Megfordultak már az összes jelentős budapesti klubban és néhány havonta teltházas koncerteket adnak az A38 Hajón. Nyaranta folyamatosan fesztiváloznak, többek között játszottak már a SZIGET-, VOLT-, EFOTT-, Pannónia- és Fridge- fesztiválok színpadain is. A 2010-es At The Bar című kislemezt a 2012-ben a Punnany Massiffal közösen írt Mosoly című szám követte. A dalhoz tartozó videoklip a Lángoló Gitárok, Recorder és Quart zenei blogok szerint is az év videója lett, illetve a zenekar megnyerte az év videoklipjéért járó Viva Comet gömböt is. A PopKids 2013 nyarán jelentette meg Nightdrive című dalát és a hozzá tartozó videót, amely szinte azonnal rádiós sláger lett. A fesztiválok nagyszínpadain kopogtató együttes 2014 áprilisában jelentette meg „The Blue Inside” című bemutatkozó nagylemezét, amely a szakma és a közönség szerint az év egyik kiemelkedő lemeze. A 2014-es év az eddigi talán legnagyobb áttörést hozta meg a zenekarnak, akik bemutatkozhattak a VOLT és a SZIGET fesztiválok nagyszínpadain is.

22 óra - Jazzy DJ
Késő estébe nyúlóan a Jazzy DJ-je ígér fergeteges szórakozást: hangulatos háttérzene vagy bulira hívó funky, igény szerint minden megszólal.

Május 10., vasárnap

10-16 óra - Gyerekprogramok

14-18 óra - Rosalia Lounge Mix

18 óra - iLLfon gT
Vasárnap este 18 órától az iLLfon gT játszik mindenki számára ismerős Illés, Fonográf, Generál és LGT dalokat a ’70-es évekből. A zenekar tagjai korábban megfordultak a Hobó Blues Band,  Takács Tamás Dirty Blues Band,  Universal és a Kovács Katit kísérő zenekarokban, valamint közreműködtek több zenés színházi produkcióban is. De ami még fontosabb, hogy a csapat egy ősrégi baráti társaságból állt össze, akikkel a műsorukban elhangzó dalokat évtizedek óta együtt énekelik.

Gyerek programok a Rosalián

A Rosalia ideális időtöltés a kisgyermekes családoknak, hiszen számos programmal várjuk a legkisebbeket is. A fesztiválon a gyerekek kipróbálhatják, milyen autót vezetni, közlekedni. A ŠKODA KRESZ Parkban felállított közlekedési táblák és elektromos kisautók mókás, de biztonságos szórakozást nyújtanak a kicsiknek. Idén a sütés fortélyait is megtanulhatják a gyerekek a Szittya Pita kuckójában és a Kürtős Legenda műhelyében, ahol maguk dagaszthatnak és süthetnek kifejezetten a számukra készített kellékekkel, berendezett mini konyhában. Vasárnap a gyerekeknek szól a Délelőtti prograMOM: a kézműves műhelyben parafa dugóból készíthetnek játékokat, dísztárgyakat. Ebéd előtt a Tündök zenekar koncertje és a Budai Babszem Táncegyüttes táncbemutatója szórakoztat, majd a zenekar és tagjai táncház keretében tanítanak a kicsiknek néhány mókás tánclépést. Vasárnap ingyenes arcfestéssel válhatnak a gyerekek is igazi fesztiválozókká. A rendezvény alatt a Gesztenyés Kert nagy játszótere, pár percnyi sétára pedig a MOM Kulturális Központ játszótere várja a kicsiket.

Forrás: http://borkulturakft.hu/rosalia_33




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés