Időpont: 2014. november 28 - december 31.

Forrás: turizmus.com |

A Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK) november 28-tól ismét életre hívja a karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren, mely december 31-ig várja az érdeklődőket.

Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

Ma már Európa egyik legkedveltebb turisztikai attrakciójaként emlegetik a Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt. Számos versenytársát megelőzve a budapesti rendezvény előkelő helyet foglal el a rangos ünnepi kínálatban. (Első helyen állt tavaly a Sunday Times Európa 6 legjobb karácsonyi vására között, de szerepelt a Travel&Leisure 10-es listáján, vagy az Expedia, a Times és a Daily Telegraph toplistáján is).

A szervezők együttműködő partnere a Magyar Kézműves Szövetség.

Százhúsz kézműves jelenik meg a téren a legkülönbözőbb termékekkel a mézeskalácstól az ékszereken, kerámia tárgyakon át szűcs- és bőrmunkákig. Kaphatók természetesen ínyenceknek való finomságok is: sajtok, sonkák, kolbászok, valamint desszert félék: marcipán és csokoládé bonbonok. Könnyű lesz a megfelelő, személyre szóló ajándékot kiválasztani.

Aki a válogatásban megéhezett, a vendéglátó házaknál talál lélekmelegítő forró italokat és ételeket, az ünnepkörhöz illő finomságokat.

A Vörösmarty tér sarkában álló színpadról jazz, utcazene, világzene szól hétköznapokon délután 4 órától, a hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor 20:15-kor kezdődik.

A gyerekeket játszóház várja hétköznapokon 14 órától délután 6-ig, a hétvégén 10-től 1-ig majd 4-től 8-ig. A csodás körhinta, amelyet híres mesék és a János vitéz jelenetei díszítenek naponta reggel 10-től este 9-ig forgatja meg a kicsiket. Talán még a Mikulás is felkapaszkodik rá, aki december 6-án az egész délelőttöt a Vörösmarty téren tölti.

A négy adventi vasárnapon – minden alkalommal más-más felekezet egyházi személyisége – gyújt meg az óriás koszorún egy gyertyát, az utolsót december 21-én. Még egy attrakcióval készülnek a szervezők, ami egyelőre meglepetés.

A nyitva tartás a következőképpen alakul: a kézművesek pavilonjai vasárnaptól csütörtökig reggel 10-től este 9-ig, pénteken és szombaton 10-től 10-ig várják a vevőket, az „elkésők" december 24-én 10-től 2-ig még gyorsan pótolhatják az ajándékvásárlást, utána bezárnak. A vendéglátók az újévet megelőző napokon, és még szilveszter napján is 10-től-10-ig kínálják portékájukat.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés