VII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

VII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

Időpont: 2014. április 30- május 04.

Gárdony hetedik alkalommal rendezi meg kulturális és gasztronómiai fesztiválját Agárd városrész központjában. A május 1-jéhez kötődő hosszú hétvégén gazdag programkínálat és aktív szabadidős programok várják az érdeklődőket.

A programok szerdán, április 30-án kezdődnek játszótér-avató ünnepséggel, Kiscsillag koncerttel, és az első kóstoló-élményekkel. A halételekről a kiváló Aranyponty Zrt. és munkatársai gondoskodnak: tavalyi nagy siker a halchips idén is kapható lesz. A pálinkák kínálatában a régió pálinkafőzdéi lesznek jelen, házigazda az Agárdi Pálinkafőzde.

A kézműves boraikról ismert Velencei-tó körüli pincészetek aranyérmes nedűkkel várják a látogatókat. A vadételekről az Annahegyi csárda cateringesei és az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Szervezete gondoskodik.

A programkavalkád május 1-jén májusfaállítással folytatódik: 10 órakor futók hozzák a Velencei-tó körüli településekről a polgármesterek által küldött szalagokat, amit a jelenlévők a fesztiválközpontban felállított májusfára kötöznek, testvérvárosaink képviselőivel, fesztiválvendégeinkkel együtt.

Csütörtökön este a Fölszállott a páva nyertes produkciói és Pál István Szalonna és Bandája koncertje vártja a látogatókat. Pénteken 10 órakor kezdődik a fesztivál futóversenye az új kerékpárúton, ekkor lesz a gyermek-horgászverseny és a halételfőző verseny is. 10 órakor szakavatott vezetéssel autóbuszos kirándulás indul Nagy-Kultúra címmel a tó körüli emlékhelyekhez, szülőházakhoz, látnivalókhoz.

Csütörtökön és pénteken a sárkányhajósok  várják a vendégeket 11.00-16.00 h között, szombaton a VVSI kenusai invitálnak kenuzásra. Pénteken a nagyszínpadon többek között Badár Sándor, Ferenczi György és a Rackajam, Kowalsky meg a Vega és a Zanzibár gondoskodnak a jó hangulatról.

Szombaton a dinnyési lovardák által szervezett megyei lovas díjugrató verseny kezdődik a fesztiválközponttól nem messze, a tóparton, ekkor indul a nemzetközi petanque verseny is, megnyílik a trófea kiállítás és találkozhatunk az OMVK szakembereivel is. Vadételfőző verseny kezdődik a csónak-kikötőnél.

A gyermekes családok, érdeklődők részére ugyanitt a Pákozdi Katonai Emlékpark támogatásával interaktív katonai felderítő pont létestül az első és második világháborús hagyományőrző egyesületek közreműködésével „Katonáink a világháborúk poklában" címmel.

A Vadmadárkórház szakemberei, élő vad- és nemvad madarakkal a fesztiválközpontban várják a látogatókat, a solymászokkal együtt.  A Velencei-hegységbe vezetett gyalogtúrára szombaton 9-kor indul a busz a fesztiválközpontból. Az agárdi Madárvártán nyílt napok lesznek, pénteken madárgyűrűzés is. Szombaton este a Csík zenekar koncertje után tűzijáték fénye mellett koccinthatunk az osztrák, német, lengyel, francia, finn és erdélyi testvérvárosokból érkezett vendégekkel, ünnepelve baráti kapcsolatainkat, a csatlakozás évfordulóját. A csónak kikötőben minden este rock and roll táncparty lesz a Popstrand szervezésében, a nagyszínpadon koncertek éjfélig. A Gárdonyi rönkvárban íjászkodás, szabadvívás, népi ügyességi játékok Joháczi Józseffel és Lábadi Zoltán várkapitánnyal. A Gárdonyi Géza Emlékházban szombaton rendhagyó tárlatvezetések indulnak kétóránként.

A Velencei-tavi Galériában Jankovics Marcell: Az ember tragédiája c. kiállítását Korzenszky Richárd tihanyi apát nyitja meg május 1-én 17 órakor, mely kiállítás a fesztivál minden napján látogatható. A Napsugár strandon vidámparkban szórakozhatnak minden nap a fesztiválozók. A Fejér megyei és az ország sok részéből érkező portékások, lepényesek, kalácsosok, fazekasok, népművészek gondoskodnak az anyák napi ajándék-kínálatról. A kerékpárosokat őrzött kerékpár-tárolóval várják. A fesztivál rendezőinek célja, hogy a fesztivál keretein belül méltó módon bemutassák a Velencei-tó környezeti, épített, gasztronómiai és kulturális értékeit, hogy kedvet ébresszenek a visszatéréshez, hiszen a Velencei-tó az év mind a négy évszakában vonzó és értékes célállomás a kikapcsolódáshoz és a szabadidő aktív eltöltéséhez.

Bővebb információ:

részletes program: www.velenceitofeszt.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés