Szent Márton Újborfesztivál és Libator Szentendre

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Szent Márton Újborfesztivál és Libator Szentendre

Időpont: 2010. november 13 - 14.

Helyszín: Szentendrei Skanzen

Emberek fáznak, libák híznak, borok forrnak a pincékben. Eljött az idő, hogy melegen felöltözzön és ellátogasson az ősz legvidámabb programjára. Lesz itt újbor, liba, játék, tréfa, mulatozás!
Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész esztendőben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál több erőt és egészséget isznak magukba. Ilyenkor szokás levágni a tömött libát. A sült liba csontjából az időjárást jósolták meg: ha a liba csontja fehér és hosszú, akkor havas lesz a tél, ha viszont barna és rövid, akkor sáros.
Járjon utána ezen hagyományoknak, és mulasson egy jót!

Szeretettel várjuk Szentendrén, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban megrendezésre kerülő kétnapos Újborfesztiválon, ahova neves magyar borászok hozzák el zamatos újboraikat, hogy végre a nagyközönség is megkóstolhassa a 2010-es évjárat jellegzetes ízvilágát. A hatalmas fűtött sátorban rengeteg finomság vár a kedves vendégekre: sült alma, gesztenye, sült krumpli, és tök, sült libacomb, ludaskása, zúzapörkölt, libatepertő, sokféle rétes és más finomság idézi majd az őszi-téli hangulatot.

 

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés