Fotó: zalaegerszegturizmus.hu

Forrás: MTI

A mézlovagrendek felvonulásával, méhészbállal, hazai és határon túli mézkülönlegességek és méhészeti termékek bemutatójával kétnapos Kárpát-medencei mézfesztivál kezdődik november 26-án Zalaegerszegen, a sportcsarnokban.

A fesztiválra és a mézlovagrendek szakmai találkozójára a sárréti, észak-bácskai, alföldi, tolnai és zalai, valamint székelyföldi méhészek hozzák el mézkülönlegességeiket – hangzott el pénteken a rendezvény programjait ismertető sajtótájékoztatón.

A fesztivál célja a mézfogyasztás népszerűsítése – hangsúlyozta Czémán László, a söjtöri méhészek egyesületének elnöke, hozzátéve, hogy Magyarországon rendkívül alacsony, 70-80 dekagramm az egy főre jutó évi átlagos mézfogyasztás, míg az európai uniós átlag 2 kilogramm fölött van.

Hozzáfűzte: a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete a kétnapos rendezvényen a szakma, a méhészet értékeire is szeretné felhívni a figyelmet.

A termelői vásáron gazdag mézkínálattal várják a látogatókat: köztük a legnépszerűbb, hungarikumnak számító magyar akácmézzel, de gesztenyéből, napraforgóból, harmatvirágból, levendulából és más különleges virágból készült mézet is kóstolhatnak a látogatók.

Idén arra kérték a méhészeket, hogy kristályosodó mézet, úgynevezett ikrát is hozzanak magunkkal, hogy bemutathassák a mézkészítés egyik folyamatát.
Mentés

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés