IV. Újszentiváni Rétesfesztivál és Réteskészítési Verseny

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

IV. Újszentiváni Rétesfesztivál és Réteskészítési Verseny

időpontja: 2011. április 08-10.

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged. Szegedi halászcsárda a Tisza parton. Halászlé, halpaprikás, túroscsusza, rántott és roston halak

Algyői Halászcsárda - Szeged - Algyő. Tiszai Halételek, filézett ponty, vegyes, korhely és harcsahallé, halászlé, filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás szögedi sült hal és a haltepertő, szegedi filézett ponty halászlé

Fehértói Halászcsárda és Panzió - Szeged - Kultúrált, olcsó szállás lehetőség az M5 autópálya Szeged déli csomópontjánál - Szegedi ponty, harcsa, halászlé, halételek, rendezvények, esküvő, lakodalom, bankett, party service, panziók, hotelek, Szeged

Illés Panzió Szeged. Stüszi Vadászétterem - Szeged első vadász étterme. Étterem, vad ételek, vaddisznó, vadnyúl, fácán, őz, szarvas, rendezvények, állófogadások, olcsó szálláslehetőség, szállás, szálláshely, szoba Szeged, üdülési csekk elfogadás

Aranyhal Étterem és Menüház Szeged, szegedi étterem, szegedi éttermek

Látogatóink megismerhetik a hagyományos réteskészítés minden csínját-bínját, részt vehetnek színes programjainkon, vásárolhatnak az ország minden tájáról érkezett rétes-mesterek portékáiból.
A tavalyi évben több mint 10 000 látogató.
Az idén még több rétes, még több különlegesség!

 

 

 

 

Április 8-tól 10-ig rendezik meg Újszentivánon az immár hagyományossá vált Rétesfesztivált.

A rendezvény nagyon fontos a település életében, hiszen eljuttatja a falu hírét sok-sok településre. A főszervező, az Újszentiváni Önkormányzat mellett a Csongrád Megyei Önkormányzat, illetve a VILL-FI GASZTRO Rendezvényszervező Kft. is aktívan kiveszi részét a munkából, tudtuk meg Putnik Lázártól, a település polgármesterétől.

A tervek szerint 8-10 réteses fogja árulni termékeit. Ennyien elegendő mennyiségű finomsággal tudnak szolgálni, és a látogatóknak nem kell sorba állniuk azért, hogy megkóstolhassák kedvenc süteményüket.
Akik ellátogatnak a fesztiválra, láthatják, hogyan készül a rétes -- többek között a romániai Gottlobon, a szlovákiai Kisgéresen, a szerbiai Törökkanizsán, a Somogy megyei Mesztegnyőn, illetve Mórahalmon, Zsombón, Deszken, Makón és nem utolsó sorban Újszentivánon.

A hagyományoknak megfelelően nagyon sokféle programmal várják az érdeklődőket a Lovas szabadidőparkban.

Emellett újdonságként örmény Ararat brandy terasz és Sajtudvar is lesz, melyen magyar, svájci, és holland sajtokat kóstolhatnak a látogatók. Természetesen a három nap alatt vidámpark, csúszda, póni-lovaglás, dodzsem, extrém játékok sora várja a vendégeket, akik a finom ételek mellett sokféleképpen szórakozhatnak. A település vadasparki állatsimogatóval, hagyományos kézműves foglalkozással, sétakocsikázással is várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A 3 nap fellépői:
- a környező települések egyesületei mellett
- Mc Hawer és a Teknő,
- Bódi Guszti,
- Nótár Mary,
- Ádám és Éva a Neoton Família együttesből,
- valamint Házibuli Attilával, amelynek sztárvendégei: Balázs Pali, Magic of Music, Ladies, Jolly és a Románcok.

Lesz hagyományos rétesevő-verseny, réteskészítő-verseny is. A csapatokat a rendezvény helyszínének több pontján helyezik majd el annak érdekében, hogy minél többen meg tudják nézni a rétes készítésének folyamatát, sőt a vállalkozóbb kedvűek akár ki is próbálhatják ügyességüket e téren.

Bővebb felvilágosítást Újszentiván Községi Önkormányzatánál a 6754 Újszentiván, Felszabadulás u. 7. szám alatt, a +3620/772-3558-as telefonszámon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphatnak.


A belépés és a parkolás valamennyi látogató számára ingyenes.

Tavaly közel 10 ezren látogattak ki a rendezvényre, a polgármester reményei szerint idén is legalább ennyi vendég lesz Újszentivánon.

 




 

Rétes receptek:

Forás:

Túrós rétes (édes)

35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.
Egy keverőtálban jól elkeverem a vajat a porcukorral és a tojássárgájával, amit reszelt citromhéjjal ízesítek. Hozzákeverem a grízt, az áttört túrót, a tejfölt, a beáztatott mazsolát és a porcukorral kemény habbá vert fehérjét. Könnyedén összekeverem és az előkészített réteslapokat ezzel a töltelékkel töltöm meg.
Almás rétes
Cseresznyés rétes
Diós rétes
Mákos rétes
Rumos-szilvás rétes

Vegyes töltelékkel

Túrós áfonyás rétes
Meggyes-mákos rétes
Túrós meggyes rétes

Tökös almás rétes
Túrós barackos rétes
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés