Makói hagymafesztivál

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Makói hagymafesztivál

Időpont: 2010. szeptember 10-12.

Helyszín: Makó

2010. szeptember 10-12. között kerül sor a Makói Nemzetközi Hagymafesztiválra. A három napos rendezvénysorozat nagy népszerűségnek örvend a városba látogatók körében. Van minden, ami szem-szájnak ingere: kézművesek, iparművészek kirakodóvására, lacikonyhások, kürtőskalács készítők sátrai.
A rendezvénysorozat egyik kiemelkedő eseménye, amikor Makó és a környező települések polgármesterei mérik össze főzési tudományukat. A fesztivál helyszínén felállított színpadon színes kulturális programok, szakmai (mezőgazdasági) fórumok váltják egymást. A Hagymafesztiválhoz számos sportprogram kapcsolódik kísérő rendezvényként, ilyen a Hagymafesztivál Kupa (kispályás, valamint utánpótlás labdarúgótorna), a Hagyma Kupa (lövész- és teniszverseny, sakk villámtorna), a Maros Kupa (úszóverseny) Makói Hagymatúra (gyalog vagy kerékpárral teljesíthető).
A sportesemények gerincét azonban a lovasversenyek adják: a B kategóriás verseny bajnoki pontokért zajlik, a C pedig a kezdő lovaknak, lovasoknak biztosít megmérettetési lehetőséget. Sor kerül a mikrotérségek erős embereinek csapatversenyére is; 2006 óta a Hagymafesztivál színpadján zajlik a Budapest - Makó Kiskunsági Futam eredményhirdetése és díjátadója.

További információ: www.mako.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés