Vác egész évben számos látnivalót és élményt tartogat: a Téli Ünnepi Napok a Madách Imre Művelődési Központban, valamint és a főtéri rendezvények az év utolsó hónapjában is érdekes programokkal és élményekkel szolgálnak.

December 4-én a gyerekek az adventi vásár helyszínén, a Főtéren várják majd az ajándékosztó Mikulást, másnap este Mikulásparty veszi kezdetét a nagyobbak számára, december 12-én pedig Luca napi utcabál. A kisebbeket az állatsimogató, a kézműves foglalkozás és a karácsonyfa díszítő verseny köti majd le.

Az idei év újdonsága a téren felállított betlehemi jászol, amelyet december 8-án Beer Miklós megyéspüspök szentel meg.

Már sokan készülnek a december 12-i, kóstolással egybekötött bejglisütő versenyre, a Vendégvárók Váci Egyesületének szervezésében. A Curia Borház előtt található Borjurta már felállítása óta nagyon népszerű, a hűvös szeles időben sokan beülnek egy-egy pohár forralt borra meg zsíros kenyérre, de a bababor (fűszerezett, forró almalé) is kedvelt, az autóval érkezők és a gyerekek körében.

Hogy ki, miképpen fűszerezi a forralt bort, arról az év utolsó előtti napján győződhetnek meg azok az érdeklődők, akik eljönnek a Curia Borház forraltbor főző versenyére.

A betlehemes előadások és a szilveszteri mulatság helyszíne ugyancsak a város központja lesz.

A művelődési házban zenés színdarabok, meseműsorok és koncertek várják a nagyérdeműt. Az újévi hangversenyt a Váci Szimfonikus Zenekar és neves énekesek előadásában rendezik meg, január 16-án.

A Téli Ünnepi Napok januári és februári műsortervét számos egyéb kulturális program gazdagítja. Idén ismét megrendezik a Téli Tárlatot, amely Vác és környéke hivatásos képző- és fotóművészeinek hagyományos bemutatkozása.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés