Rozé színbe öltözik Villány július 17-18-án, hogy az országban egyedülálló módon ünnepelje a rozé borokat. A borvidéken ötödik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fesztivált, amely az ország egyik legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja. A rendezvény fénypontja – a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett – kétség kívül a RozéMaraton, ahol a jelentkezők karneváli hangulatban a rozé színét idéző ruhadarabokban, rozé fröccs frissítők kíséretében futják végig a 3 km-es távot.

A nyár derekán, július 17-18-án kerül megrendezésre Villányban az ingyenesen látogatható Rozé Fesztivál, mely a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat ígér. Már most érdemes a szabadnapokat kivenni, s betervezni a borvidékre való látogatást, ugyanis nagyszerű programok várhatóak. A pezsgés már a pénteki napon indul, amikor is hazánk egyik legkedveltebb zenekara a Kowalsky meg a Vega lép színpadra.

Az igazi karneváli hangulat szombatra várható, amikor is rózsaszín jelmezekbe ötözött futók veszik át a hatalmat a város felett, akik a RozéMaraton legrozébb díjáért is versenybe szállnak. Érdemes lesz nevezni, mert a legeredetibb jelmezek mellett a leggyorsabbakat is díjazzák a szervezők. A rajt a késő délutáni órákban várható, az útvonal pedig a megszokott 3,5 km-es táv lesz, ahol igazi karneváli hangulatban, kongás-zenés felvonulás kíséretében mérhetik össze gyorsaságukat az indulók. Az útvonal teljesítése természetesen idén sem elegendő feltétele a díjazásnak, az futóknak 3 kijelölt ponton rozéfröccs vagy (a kisebbeknek) málnaszörp frissítőket is el kell fogyasztaniuk ahhoz, hogy versenyben maradjanak.

A hangulat szombat estére sem hagy alább, melegítésként a PTE Brass Band húzza el a nótánkat, majd kora este Fábián Juli & Zoohacker veszi át a hatalmat a színpadon. Késő este pedig az igazi partyhangulatról a The Carbonfools fog gondoskodni.

Borudvar

A borvidék 25 pincészete települ ki a rendezvényre, kínálatukban a legfrissebb rozék mellett a vörös és fehérborok is megtalálhatóak.

Kézműves vásár

Térségbeli művészek és alkotók kézműves áruiból, iparművészeti, lakberendezési, divat- és használati tárgyaiból válogathatnak az érdeklődők.

Kowalsky Meg A Vega

július 17 @ 21:00

A hazai klub- és fesztiválélet egyik legnépszerűbb zenekara egy éve ismét legismertebb felállásában járja az országot – óriási sikerrel. A tavalyi évben új dalokat jelentettek meg, jubileumi koncertet adtak, megjelent egy könyv, és készült az új album is.

Kowalsky mellett a régi ritmusszekció, Jimmy (Szórád Csaba – basszusgitár) és Soci (Vajda Péter – dobok), valamint Vajda Tamás és Vidák Róbert gitárosok zenélnek, s a zenekar a sokak által megkedvelt klasszikus hangszerelésben prezentálja a legnépszerűbb Vega-dalokat.

Dj Heszi

július 17 @ 23:00

Dj Heszi több mint 10 éve táncoltatja a közönséget többféle stílusban, megmaradva a slágeres vonalnál. Zenei repertoárjában egyaránt megtalálhatóak az örökzöld magyar slágerek mellett a rock’n’ roll kedvenceken át, a funky és a DISCO zene legjobbjai között a legdögösebb rockzenék és a legnagyobb és legfrissebb mai slágerek is.

Népi játszóház

július 18 @ 10:00 - 18:00

A játszóház fő attrakciója minden bizonnyal a vesszőkosaras körhinta, de a gyermekek emellett több más hagyományos népi fajátékkal, a csigafuttatással, a lépegetőkkel és gólyalábakkal is megismerkedhetnek. Mindemellett logikai és ügyességi játékok, sőt igazi lovagi torna várja a kicsiket és nagyobbakat is.

Bakancsos fröccstúra

július 18 @ 10:00
Szársomlyó, Nagyharsányi Szoborpark

Kivételes lehetőség nyílik az természetkedvelők számára, hogy egy képzett túravezető kalauzolásával körbejárják a Szársomlyó hegyét, ahonnan páratlan kilátás nyílik a villányi borvidékre. A túra során a vidék titokzatos mondáit, legendáit is megismerhetik az érdeklődők. Helyszín: Szársomlyó. Találkozási pont: Szoborpark. Javasolt minimális korhatár: 5 év.

ROZÉMARATON – 1000 ROZÉ HOSSZÚLÉPÉS VILLÁNYBAN

július 18 @ 16:30

A rózsaszín futóverseny során a közel 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés kongás felvezetéssel futják végig a távot. Regisztráció: 10.00 órától, rajt 16.30-kor a Villányi Rendezvénytéren. A rozéfröccs frissítők mellet a hangulatról SolymiConga és Dj Duly gondoskodik.

Július 18-án, a Rozé Fesztivál második napján kerül megrendezésre a Villányi RozéMaraton címet viselő jelmezes futóverseny. A vetélkedőn a résztvevők kongás, zenés felvonulás, rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot, ahol nem csak a gyorsaságot, hanem a kreativitást is díjazzák a szervezők, ugyanis a legötletesebb jelmezek viselői is értékes nyereményekkel és villányi rozéválogatással lehetnek gazdagabbak.

Időpont: 2015. július 18. szombat

Helyszín: Villányi Rendezvénytér

Regisztráció: 10.00 – 16.00

Rajt: 16.30

Táv: körülbelül 3 km

Kategóriák: női, férfi, gyermek

A részvétel feltétele: minimum 1db rózsaszín ruhadarab vagy kiegészítő viselése.

Rozémaraton díjak:

A leggyorsabb futó női és férfi kategóriában

1. helyezett – 2 fő részére borkóstolóval egybekötött vendégéjszaka a Diófa Panzióban – Gere Tamás & Zsolt Pincészete jóvoltából, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra, 12 üveg villányi rozéválogatás.

2. helyezett – 2 fő részére borkóstoló a Bock Pince (női 2. hely) illetve Gere Attila Pincészete (férfi 2. hely) jóvoltából, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra, 6 üveg villányi rozéválogatás.

3. helyezett 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra, 3 üveg villányi rozéválogatás.

Különdíj a legrozébb indulónak jár, aki a legmókásabb jelmezt és a legtöbb rózsaszín ruhadarabot és kiegészítőt viseli – Egy különleges villányi borkóstoló 2 fő részére Günzer Tamás pincészetében, 2 fő részére belépő a Vörösbor Fesztiválra, 3 üveg villányi rozéválogatás.

14 év alatti gyermek kategóriában

1. helyezett – ajándékcsomag, 10.000 Ft értékű Mecsekerdő utalvány a Mecsextrém Park jóvoltából, 1 db nagyméretű pizza a villányi Vitényi Pizzériában.

2. helyezett – ajándékcsomag, 10.000 Ft értékű Mecsekerdő utalvány a Mecsextrém Park jóvoltából.

3. helyezett – ajándékcsomag, 10.000 Ft értékű Mecsekerdő utalvány a Mecsextrém Park jóvoltából.

Rozé szépségverseny

július 18 @ 17:00

A futóversenyen indulók többsége a kialakult hagyománynak megfelelően a bor illetve fröccs színét megidéző öltözetben rója a távot, így a futás egyben jelmezes szépségverseny is. A legötletesebb öltözetek, kiegészítők, eszközök színpadi zsűrizése a program kedvelt és szerves részét alkotja. A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik a Villányi Rendezvénytéren.

Fábián Juli & Zoohacker

július 18 @ 19:00

Az elektroakusztikus formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező, mégis közös hangot találó zenész: Fábián Juli és Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker. A két zenész világának összefonódása egy olyan hatékony szerzőpárost hívott életre, mely azonnal egyedi hangvételű saját szerzeményeket komponált. A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt a régi zenei stílusok mellett szinte az összes modern irányzat teret kap, másrészt a régebbi műfajok újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által, s mindennek eredménye igazi minőségi popzene.

Éjszakai bakancsos túra

július 18 @ 19:30
Villány, Vasútállomás

A jelentkezők túravezető kalauzolásával járhatják végig sötétedéskor a villányi Templomhegyet egészen a kilátóig, ahol megcsodálhatják a naplementét. A hazafelé vezető úton az éjszakai erdő sajátos hangulata, a csillagos égbolt és a települések fényei kísérik a túrázót. Javasolt minimális korhatár: 10 év. Találkozási pont: Villány – Vasútállomás. A programon csak saját felelősségre lehet részt venni!

The Carbonfools

július 18 @ 21:30
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor, Villány, Baranya 7773 Magyarország

A The Carbonfools (Szénhülyék) egy magyar, (de angolul éneklő), elsősorban elektronikus zenei együttes. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Egyedi hangzásviláguk alapja az elektronikus és az élő hangszeres zene egysége.

Dj-Tomi

július 18 @ 23:30

Már több mint 10 éve a megye számos szórakozóhelyének kedvelt Dj-je, mi több országos dj versenyeken elért dobogós helyezésekkel is büszkélkedhet. Zenei repertoárjában az örökzöld magyar kedvencek mellett a legfrissebb mai slágerek is megtalálhatóak. Dj Tom-I neve garancia a jó szórakozásra.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés