Forrás: turizmus.com

A télhez közeledve ideje feltölteni az éléskamrákat, érdemes ellátogatni a Vasúttörténeti Parkba november 14-16. között a budapesti „Disznótoros Kolbászfesztivál”-ra, ahol Magyarország legújabb és legeredetibb gasztronómiai szenzációjára számíthatnak a látogatók.

A szervezők Budapestre hozzák a hagyományőrző disznótoros hangulatot. A rendezvény kifejezetten hagyományőrző jellegű, gasztro-kulturális csemege lesz, különleges járműtörténeti tárlattal fűszerezve. A rendezvény mindhárom napján reggeltől sötétedésig családi programok sokasága várja majd a látogatókat a 100.000 négyzetméternyi rendezvényterületen. Sötétedés után kezdődhet az éjfélig tartó mulatság. A látogatók a rendezvényen nosztalgiázhatnak és kipróbálhatják hogyan mulattak az előző generációk.

A nappali programok során a gyerekeket és a felnőtteket is látványosságok sokasága várja: állatsimogató rengeteg állattal és pónilovakkal, valamint őshonos magyar állatok lesznek láthatók az idén felújított „Víztorony Park” területén. A gyerekeket számos ingyenes program várja a reggeltől sötétedésig tartó programokon: légvár, népi játszótér, arcfestés, bohócok, táncház, népi mesterségek bemutatója, gyerekfoglalkoztatók, kukoricadaráló, kukorica morzsoló, kézműves foglalkozás, íjász bemutató, meseszínház, bohócok, operett, néptánc. A felnőttek Európa legnagyobb vasúttörténeti parkjában sétálhatnak és csaknem száz vasúti műemléket nézhetnek meg: gőzmozdonyok, motorvonatok, vasúti kocsik, stb...

A rendezvény alatt a gőzmozdony kiállításon és a vasútikocsi kiállításon idegenvezetők mutatják be a járműveket, amelyekre fel is lehet mászni. A Disznótoros Kolbászfesztivál alatt a park összes interaktív programja üzemelni fog: gőzmozdonyozás, kerti vasút 5 szerelvénnyel, hajtányok, mozdonyforgató, sínautó és lóvasút.

A veterán autókból és veterán motorokból is ízelítőt adunk, a Vasúttörténeti Parkban minden év március idusán megrendezendő „Oldtimerek Hétvégéje” ízelítőjeként. Reggeltől éjfélig válogathatnak a látogatók a hagyományos háztáji ételekből és italokból, valamint a gasztronómiai különlegességekből.

A Disznótoros Kolbászfesztiválon óriási „Háztáji vásár”-t rendezünk: kolbász utca, bor utca, pálinka utca, kézműves utca, népművészet utca és kolbászfalu. A Disznótoros Kolbászfesztiválon bemutatkozik a kolbászvonat is!

Minden nap kétszer disznóperzselés és húsfeldolgozás (vér és malacvisítás mentes) bemutató lesz. Nem akárhogy! Szénnel fűtött 120 éves gőzgép fogja laposszíjjal meghajtani a 112 éves fa cséplőgépet. Ezután a békéscsabai böllérek a malacot kettéhasítják és feldarabolják. A Békéscsabai Hagyományőrző Kör a húst ledarálja, teknőben megfűszerezik és kolbászbélbe töltik. A belsőségeket és a többi malac részt is mind a helyszínen feldolgozzák és megsütik. A helyben feldolgozott húskészítményeket a 900nm-es „Disznótoros sátor”-ban frissen sütve lehet majd fogyasztani. Péntek délután Oszvald Marika operett énekesnő személyesen fog kolbászt sütni a rendezvény látogatóinak! Ugyanitt sötétedéstől késő estig a prímások húzzák majd a talp alá valót, a „Disznótoros Mulatság”-on. Aki fázik, az sétáljon egyet a pálinka utcában és hajtson fel egy kupica szíverősítőt. Az éjszakai látogatók megcsodálhatják a parkban lévő száznál is több oldtimer mozdonyt és vasúti kocsit, éjszakai díszkivilágításban. A park sétányai mécsesekkel lesznek kivilágítva és az öreg gőzmozdonyok lámpái mind világítani fognak. Az igazi házikolbászra vágyók a „Kolbászfalu”-ban és a „Kolbász utca”-ban kalandozhatnak a házias disznótoros ízek világában. Fesztiválunkon a sokféle háztáji kolbászból, hús- és sajtféleségből télire bespájzolhatnak a háziasszonyok. A gasztronómiai különlegességekre vágyóknak a „Viztorony Park” területén épült borospincét és a „Bor terasz”-t, valamint a „Gasztronómia utca”-t ajánljuk.  A „Népművészet utca” és a „Békéscsabai Tájház” a hagyományőrző értékek iránt érdeklődők számára lesz unikum. Az Ópusztaszeri Nemzeti Park a Feszty családot eleveníti meg korabeli jelmezekben.

Melegedni a 3.000 négyzetméteres Orient mozdony fűtőházban lehet, ahol éjfélig vigadhatnak és tömhetik a hasukat a látogatók.

A Disznótoros Kolbászfesztivál vidéki árakkal érkezik a fővárosba!

A napi belépőjegy ára a felnőtteknek  2.500Ft, a gyerekeknek 1.500Ft, a 4 tagú családok 6.999Ft-ért léphetnek be.

Belépőjegyet a rendezvény helyszínén, nyitvatartási időben lehet megvásárolni készpénzzel, bankkártyákkal, SZÉP kártyákkal és Erzsébet Utalványokkal. Elővételben a jegyeket az ismert országos jegyirodákban, vagy interneten keresztül, a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés