My status
Untitled Document


Untitled Document

Untitled Document


Magyarország hőtérképe

Kis Hőtérkép Magyarországról
Palics - Villa Ancora
Visszér Centrum Szeged - Visszér kezelés, lézeres visszér kezelés, injekciós visszér kezelés

 

A visszérről

A visszér rendkívül gyakori mind Európában, mind hazánkban, ahol minden második felnőttnek vannak visszértágulatai.

A visszér az esztétikai rendellenességek egyszerűen megoldható fajtái közé tartozik. A manapság használt visszér kezelési eljárások nem megterhelőek és szép eredményet lehet velük elérni. A visszérnek különböző fajtái vannak: a legkisebb méretű visszerek, a pókvénák vagy seprűvénák (1 mm-nél vékonyabbak), ezután következik a hálózatos elrendeződésű, 1-2 mm tágasságú véna fonat, majd az oldalági visszerek, melyek átmérője 3-15 mm-ig terjedhet.

 

A visszerek fajtái: pók vagy seprű vénák

A pók vagy seprű vénák, nevüknek megfelelően valóban pók vagy seprű ill. ecset alakúak vagy a comb külső oldalán inkább kerék küllőszerűek. Az ilyen típusú visszerek rendszerint mindkét lábon megtalálhatók, nőknél gyakrabban, a férfiaknál valamivel ritkábban. Mivel ez a leggyakoribb visszértípus, érthető módon sokan jelentkeznek ezen visszerek eltüntetésére, hisz esztétikai szempontból meglehetősen zavaróak lehetnek egy csinos női lábon. Átmérőjük 1 mm-nél vékonyabb. A megszúrt érbe beadva a gyógyszer végig áramlik ezen a hajszáléren, sőt a vele kapcsolatban lévő többin is. Mindez szemmel jól követhető folyamat.

Visszér gyógyítására lézer kezeléseket is alkalmaznak, amely a legvékonyabb vénák kezelésénél lehet hatékony. A kezelés lényege a lézer energiájára fejlődő hő miatt bekövetkező véralvadás. Még jobbnak bizonyult a nem lézer természetű, nagy energiájú vacuval indukált speciális hullámhosszú visszér fénykezelés (IPL). A lézer és fény kezelések a pókvénák eltüntetésére használhatók. Azokban az esetekben van egyértelmű haszna, amikor az ér olyan vékony, hogy valóban nem lehet megszúrni.

Fontos tudni, hogy mind a vékonyabb mind a vastagabb pókvénák, a visszér kezelés módjától függetlenül kiújulásra hajlamosak, rendszerint nem a már kezelt területen, hanem a végtag egyéb részein. Mindez nem a visszér kezeléssel, hanem az elváltozás természetével van összefüggésben.

 

Hálózatos elrendeződésű véna fonat

A visszerek osztályozásában a következő méret a hálózatos elrendeződésű, 1-2 mm tágasságú véna fonat. Ezek az erek rendszerint a térdhajlatban vagy a comb hajlító, esetleg külső oldalán fordulnak elő, injekcióval eredményesen kezelhető.

 

Oldalági visszerek

A nagy visszértörzsek oldalágai, átmérőjük 3-15 mm-ig terjedhet. A végtagon rendszerint ferde irányban futnak, gyakran kanyargósak, időnként szőlőszem-szerű kiöblösödést mutatnak. A végtagon hosszában futó, nagy visszér törzsekbe ömlenek. Injekcióval, és műtéttel is jól kezelhetők.

A véna törzsek a végtag belső oldalán teljes hosszában és hátul a lábszáron helyezkednek el. Rendszerint a műtéti megoldással szövődmény nélkül eltávolíthatók. A jelentősen tág visszér törzseket csak ritkán, műtéti ellenjavallat esetén injekciózzuk.

 

Visszér Centrum

Fájdalommentes visszérkezelés


6720 Szeged, Kállay Albert u. 7., I. emelet
Bejelentkezés: (20) 330-8804
E-mail: remediteam@gmail.com

 

 

 Visit SZEGEDI WIW

2007 Copyright C Horváth Zoltán e.v. - Jogi és adatvédelmi nyilatkozat
A weblapot készítette és üzemelteti: Kontraszt Produkciós Iroda
mobil: 30/9 289-390, e-mail: kontraszt@tiszanet.hu


Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció Topsites automatikus bannercsere program - Kontraszt Produkció