Untitled Document


Untitled Document

Untitled Document

Borászatok

BOCK JÓZSEF PINCÉSZETE

Bock József anyai és apai ágon XVIII. században bevándorolt sváb telepesek leszármazottja. A Bock Pincészet családi vállalkozás, a családban a szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya több évtizedre, sőt évszázadra nyúlik vissza. Az elődök Németországból települtek Magyarországra a 18. században. A család 1850 óta foglalkozik ...

Tovább...

Bock József pincéje - Villányi borvidék - videó film

Bock József fotó és videó!
Rólunk írták
Látogasson el weblapunkra!
Bock Pincészet Hírek
Bock Panzió
Bock Wine Cellar

BARÁTCSUHA BORHÁZ

A Barátcsuha Borházat Nagy Imre borász és családja hozta létre Balatonakalin. A Borház a termőhely jellegzetes fajtájából készíti borait. Forgalmazott borok: Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Muskat Ottonel, Rose, Merlot. A szőlőtermelés kifejezetten a borok jobb minőségének elérését szolgálja. Alacsonyabb tőke termelés, késői szüret biztosítja a kiváló minőséget. A november végi - decemberi szüretelésű "Olaszrizling" valamint a pincészet nevét adó régi szőlőfajta a " Barátcsuha" kiemelkedő minőséget biztosít.

Tovább...

Barátcsuha Borház

Nézze meg videónkat !

Béla Borászat Imrehegy

Borászatunk családi vállalkozásban működik 1991 óta Imrehegyen. Borainkat saját szőlőtermésből, illetve Imrehegyen és környékén termelt, felvásárolt szőlőből készítjük az imrehegyi Káptalani pincészetben. Az épület ma műemlékvédelem alatt áll. Saját szőlőterületünk 35 ha, értékesebb fajtáink az Olaszrizling, az Irsai Olivér, a Cserszegi Fűszeres, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Pinot Noir. Új ültetvényeink Nektár, Cserszegi Fűszeres, Pinot Noir és Cabernet Sauvignon fajtákból állnak. Családunk rendelkezik saját borpalackozó üzemmel, amely évi 2-2,5 millió palack töltésére képes. Amennyiben boraink felkeltették érdeklődésüket, keressék fel pincészetünket!

Tovább...

Béla Wine Cellar

Béla Borászat fotó és videó!

GERE TAMÁS

A kezdeti 800 négyszögölös szőlőterületünk folyamatosan növekedett. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan ismerté váltak. Belföldön szállodákban, éttermekben és áruházláncokban kerülnek forgalomba, kisebb mennyiségben pedig külföldön. Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben újabb fejlesztésekbe kezdtünk. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi pincénkben.

Tovább...

Gere Tamás borász Villány

Gere Tamás fotó és videó

Palánk Borház Szeged

A közelmúltban megnyílt Palánk Borházban teljes borélményben részesülhetnek az igényes borbarátok.
A szegedi belváros szívében, az Oskola utcában közel 300 fajta bor kapható a hazai legjobb borászoktól, korrekt árakon.
Rendszeres borkostolók, folyamatos bemutatók.
A borokat el is fogyaszthatja a helyszínen, hozzájuk illő falatokkal, kényelmes körülmények között, hisz a borkereskedés borozóként is funkcionál.

Tovább...

Palánk Borház Szeged

Pócz Pincészet

A Pócz Pincészet 1991-ben lett alapítva, de a család szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődése generációkra vezethető vissza. Gyermekkorom -,,lovas kocsis", szalonnasütős- szüreti élményei meghatározták és megalapozták felnőtt életemet. A szellemi muníciót a Jászberényi Kertészeti Szakközép és a Gyöngyösi Kertészeti Főiskolán kaptam, ahol 1975-ben szereztem szőlész-borász diplomát. Gyakornoki éveimet a Balatonboglári ÁG-ban töltöttem, ahol később szaktanácsadóként dolgoztam. 1984-től 1990-ig a balatonlellei TSZ főkertésze voltam. 1991-től egyéni gazdálkodóként főállásban szőlőtermesztéssel, szőlőoltvány készítéssel és borászkodással foglalkozom, mint családi gazdálkodó. Ebben a munkában segítségemre vannak gyermekeim, Szilvia, Attila és nem utolsósorban párom, Katalin.

Tovább...

Pócz Pincészet 8638 Balatonlelle, Kishegy 107/6  (borfesztivál)

Fotó Galéria
Pócz Pincészet pincelátogatás, borkóstolás

Polgár Pincészet

A Polgár Pincészet neve immár 15 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével.
A Polgár házaspár hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig. A Pécsi Tudományegyetem analízisei tanúsítják, hogy a  Polgár borok előállítása során semmiféle, élő szervezetre káros anyagot nem alkalmaznak, klinikailag bizonyítottan pozitív hatással bírnak az élő szervezetekre. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló  minőségét.

Tovább...

Polgár Pince fotó és videó!
Polgár Panzió
A Polgár Pincészet Hirei

Salánki Pincészet

A Családi Borgazdaságot 1973-ban alapítottuk a tihanyi-félszigeten. Borok palackozását 1985-óta végezzük. Birtok nagysága jelenleg 20 ha .
Fő fajtáink elsősorban a félszigeten termelt különleges vörösborok: Cabernet Franc, Merlot, Kékfrankos, Oportó, Zweigelt.
Balatonfüred-Csopaki Borvidék különleges fehérborai: Juhfark, Tramini, Sauvignon blanc, Chardonnay, Szürkebarát.

Tovább...

Salánki Sándor Borász

THUMMERER VILMOS

A Thummerer Pince 18 éve szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, mely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait. Széles szőlőfajta választék jellemzi a gazdaságot, fő fajtái: Királyleányka, Chardonnay, Olasz rizling, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Merlot, Blauburger. A szőlőültetvények 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő és a novaji Juszalagos dűlőkből kerül ki.

Tovább...

Thummerer Vilmos borász Eger

Thummerer Vilmos fotó és videó

TIFFÁN EDE ÉS ZSOLT

Tiffán Ede 1942-ben született Villánykövesden. A Kertészeti és Szőlészeti Főiskolán 1965-ben szerzett diplomát. Ezt követően 1981-től a Villányi Termelőszövetkezetnél dolgozott. 1991-től magántermelő. Magyar Borakadémia alelnöke. A Pannon Bormíves Céh alapító társelnöke. 1991-ben az Év Borászává választották. 1999-ben szakmai munkássága elismeréseként a Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át.

Tovább...

Tiffán Ede és Zsolt pincéje - Villányi borvidék - videó film

Tiffán Ede foó és videó!

TOLCSVA BOR - SAJGÓ PINCÉSZET

A Sajgó Pince megközelíthetősége: Tolcsva, Sárospataktól 15 km-re a 37 főútról leágazó bekötő úton érhető el. A településre érkezve a Tolcsva-Patak hídján átkelve Erdohorváti irányában a Dózsa Gy. u. 6. sz. alatt található borászatunk. A Sajgó Pincészet klasszikus családi vállalkozás. Megalakulását 1995.-ben az évszázadok óta felhalmozódott apáról-gyerekre szálló tudás, szakmai szeretet, tapasztalat és ragaszkodás alapozta meg. Sajgó Gábor és felesége Kiszely Katalin családi indíttatásra hozták létre a TOLCSVA-BOR KFT.-t Tolcsva községben.

Tovább...

Tolcsva Bor Kft. - Sajgó Pince -  Sajgó Gábor borász - Tokaj Hegyalja - videó film

Sajgó Pince fotó és videó!
Sajgó Panzió Tolcsva
Látogasson el weblapunkra!
English and deutch version

VARSÁNYI PINCÉSZET (Ker-Coop)

A magyar borok közül egyik legismertebb bormárka az Egri Bikavér de a Debrői Hárslevelű a Verpeléti Muskotály vagy Egerszóláti Olaszrizling nevek is ismerősen csengenek. A Tarna völgyében elterülő Tófalu, Aldebrő, Feldebrő és Verpelét települések által alkotott "Debrői körzetben" évszázados hagyományok és szorgos kezek munkájának eredménye a jó minőségű szőlő illetve az abból készült minőségű bor. A Varsányi Pince (Ker-Coop Kft.) 1990-ben a szőlőtermelő gazdák társulásával jött létre.

Tovább...

Varsányi Borászat fotó és videó
Varsányi Wine Cellar
Információk Verpelétről

Hajós - Pincefalu

A Kalocsától alig 20 km-re található Hajós az év bármely szakában kellemes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak.

Ha még nem hallott a több évszázados múltra visszatekintő, történelmi szőlő-és bortermeléséről nevezetes település lakóinak hagyományos falusi vendégszeretetéről, ha szeretne többet megtudni az itt élő emberek szokásairól, hagyományairól, a borkultúráról, ha úgy érzi megállná a helyét szüreteléskor, vagy préseléskor, ha szívesen részt is venne egy igazi szüreti mulatságon, barangoljunk együtt!

Tovább...

 

Hajós - Pincefalu.

Hajósi Pincefalu videó!