Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Szegedi Halászcsárda Budapest Nyomtat Email
Szegedi Halászcsárda Budapest - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )

Szegedi Halászcsárda Budapest

DSC032472010-ben megnyílt Budapesten az első, eredeti Szegedi Halászcsárda.
Halászcsárdánkban a Szeged környékére és a magyar konyhára jellemző hal- és húsételeket kóstolhatja meg a hozzánk betérő.
Az éttermünk frekventált helyen, a belvárosban, az Erzsébet és a Szabadság híd között, a Belgrád rakparton a Nemzetközi Hajóállomás szomszédságában található, néhány percre a Március 15. téri vagy a Fővám téri villamos megállóktól.
Nyáron, a csárda teraszán, hűvösebb napokon az étteremben cigányzene mellett a Duna parton fogyaszthatják el vendégeink a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket.
A SZÖGEDI HALÁSZLÉ, mint fogalom, szinte egybeforrt a tulajdonos, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács nevével és fogalommá vált az elmúlt néhány évtized alatt nemcsak országszerte, de az sem túlzás, ha azt állítjuk, hogy világszerte.
Fontos hangsúlyozni, hogy a fővárosban is eredeti, szegedi halászlét fogyaszthatnak, mely nemcsak technológiájában (passzírozva), de összetevőiben is az, hisz Szegedről érkezik a piros paprika, a Szeged melletti Fehér tóról származik a bele való tükrös ponty, és a Szegeddel közeli Makóról érkezik az önmagában is híres makói vöröshagyma, amelyek együttesen az autentikus ízek garanciái.
A tulajdonos, Frank Sándor nevéhez fűződik hazánk egyik legrangosabb és legrégibb gasztronómiai fesztiválja, a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, melyet 2016-ban immáron 20. alkalommal rendeznek meg szeptember első hétvégéjén. A Tisza mindkét partja megtelik ilyenkor, hisz az ország minden részéről több tízezer látogató érkezik, akik jelentős része az esemény fénypontján elkészíti saját halászlevét, hogy összemérje a többi sok száz versenyző ételével.
Kedves VENDÉGÜNK, amennyiben Szegeden jár, további két Halászcsárdánkba invitáljuk nagy szeretettel. A belvárosban a Roosevelt téren működik az egyik Halászcsárdánk – sokan mai is csak SÓTARTÓNAK hívják - a városon kívül pedig a régi 5-ös főút mellett, a mostani A5 pálya Szeged-Észak kijárójához közel pedig FEHÉRTÓI HALÁSZCSÁRDA ÉS PANZIÓ, ami 1938 óta várja halételekkel vendégeit.
Térjen be hozzánk, kóstolja meg ételeinket, legyen Ön is a VENDÉGÜNK!
Nyitva tartás: minden nap 11 – 24 óráig.

Vállaljuk céges rendezvények lebonyolítását, születésnapokat, turistacsoportok fogadását, valamint nagy létszámú rendezvények lebonyolítását az ország határain belül és kívül egyaránt.

Teljes körű szervezést vállalunk. Rendelkezésünkre állnak party sátrak 2000 nm –ig, sörgarnitúrák 2000 garnitúráig, bankett asztalok, bankett-konferencia székek 1000 főig, áram kiépítés fesztiválokra 2000 méterig. Az ételeket 300 1000, 2500, 3500 illetve 5000 literes óriás bográcsokban is elkészítjuk.

Elérhetőségünk

Címünk: 1056 Budapest, Belgrád rakpart hrsz. 23817/2

 
 
TérképadatokTérképadatok ©2011 Tele Atlas - Általános Szerződési Feltételek
Térképadatok
Bezárás
Térképadatok ©2011 Tele Atlas
Térkép
Műhold

GPS: N: 47° 29' 19.33", E: 19° 3' 14.42"
Telefon: 06 1 235 0865
Fax: + 36 1 235 08 64
E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet. Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.
Web: www.szegedihalaszcsarda.hu

Nyitvatartás: 11:00 - 24:00

Szegedi Halászcsárda Budapest
 

További cikkek a Vendéglátóhelyek kategóriából

Fogadó az Öregpréshez - Étterem Mór 11 július 2013

Koch Panzió 26 június 2013

Szent István Étterem és Borozó Szeged 04 december 2012

Sajgó Panzió - Tolcsva 07 január 2010

Roosevelt téri Halászcsárda Szeged 07 január 2010

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged 07 január 2010

Jobb Mint Otthon Kisvendéglő Szeged 07 január 2010

Illés Panzió - Stüszi Vadászétterem - Szeged 07 január 2010

Fehértói Halászcsárda és Panzió Szeged 07 január 2010

Aranyhal Étterem Szeged 07 január 2010

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés