Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Rókusfalvy Pál Nyomtat Email
( 0 Votes )
Riport Rókusfalvy Pál média szemilyiséggel, etyeki borásszal


Rókusfalvy Pál
Az etyeki borosgazda

Rókusfalvy Pál nemcsak issza, de készít is kitűnő borokat

Interjú Rókusfalvy Pállal

 

 

A televízióból, rádióból már mindenki ismeri Önt, de mostanában kevesebbet láthatjuk-hallhatjuk. Hová tűnt, mivel foglalkozik mostanában?

Jelenleg a Roxer kommunikációs csoportot vezetem, ill. a Rókusfalvy Pince és az ehhez tartozó 2 hektáros szőlőbirtok munkáit végzem az etyeki borvidéken.

Mikor és milyen indíttatásból kezdett borászattal foglalkozni?

6 éve készítek bort. A bor szeretete, a borkultúra fontosságának felismerése vezetett odáig, hogy magam is borászkodom.

Milyen fajtákat termeszt?

A birtokomon friss ültetvényekből Pinot Blanc, Olaszrizling és Pinot Noir található. Ezeken kívül jelenleg még néhány fajta szőlőt felvásárolok (Szürkebarát, Chardonnay) és abból is készítek bort.

Bizonyára versenyekre is nevezi a borait. Milyen sikereket ért már el?


A 2000 évben az olaszrizlingem Hegyközségi borversenyen ezüstérmet kapott. Azóta háromszor kaptam még meg az Olaszrizlingre, ill. 2003-ban az akkor vásárolt szőlőből készített Sauvignon Blancra is az ezüstérmet.

Ezek igazán figyelemre méltó eredmények. Ezeket a borokat értékesíteni is kell, ez hogyan történik?

Évi 6000 palack bort készítek, amit kizárólag Etyeken az Etyek Vendégfogadóban, illetve a Rókusfalvy Pincében lehet megvásárolni. Mivel kis tételben készítek bort, ezért kereskedőkön keresztül nem érdemes forgalomba hozni a boraimat, így is elfogynak - sajnos néha túl korán. Még egy-két, általam kedvelt budapesti étteremben lehet a boraimmal találkozni, ezeket a helyeket megkeresés útján választom ki.

Milyen távlati céljai, tervei vannak a borászat, gasztronómia területén?

Célom, hogy még jobb minőségű bort készítsek, de a mennységet nem kívánom növelni, hobbimnak tartom a borászatot, nem szeretném, hogy kereskedelmi kényszerek befolyásolják tevékenységemet. Szeretném, ha a három éve általam alapított Etyek Vendégfogadó továbbra is Etyek egyik érdekes, kedvelt színfoltja maradna.

 

 

Rókusfalvy Pál
 

További cikkek a Sztárinterjúk kategóriából

Tőkés László 15 március 2010

Szili Katalin 15 március 2010

Rippel Fivérek 15 március 2010

Pindroch Csaba 15 március 2010

Hollósi Frigyes 15 március 2010

Gianni Annoni 15 március 2010

Galkó Bence 15 március 2010

Endrei Judit 15 március 2010

Bodrogi Gyula 15 március 2010

Benke Laci bácsi 15 március 2010

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés