Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Egy példaértékű család Beverly Hillsben Nyomtat Email
( 0 Votes )Egy példaértékű család Beverly Hillsben

 

A harmonikus család Beverly Hillsben, a nyüzsgő város szomszédságában, nyugalmas, fákkal borított gyönyörű környezetben él. Egy vacsora alkalmával találkoztunk. Óriási kertjük kisebb mezőgazdasági válalkozással is felérne. Nyolc dél-amerikai kertész hétfőtől-péntekig termeli a családnak az összes zöldség-gyümölcsöt, ideértve a fűszernövényeket is. Az állatállományon is meglepődtem. Kakasok, tyúkok, kacsák, kecskék, fekete minidisznók, legalább hatvan nyúl, fürjek, láttam teknősbékákat és aranyhalas medencéket is. A lovardáról és a három kutyáról, na meg a macskákról nem is beszélek. Nem gondoltam volna, de mind ez Beverly Hills kellős közepén! A vacsorát megelőzően, a kertet nappal is sikerült szemügyre vennem. Ez úgy történt hogy a kuncsaft szólt hogy mielőtt összeállítom azt hogy mit fogok főzni, beszéljek a főkertésszel. A kertész elmondása szerint a család szinte alig jár közértbe, tejterméket, kenyeret, lisztet, csokoládét, (édességet) és sötéthúsú állatot abszolút nem fogyasztanak. A halféleségeket és a tengeri herkentyűket az internet segítségével a keleti partról és Alaszkából vásárolják, amiket aztán a fagyasztókban halmoznak fel. Főzésem napján megszámoltam a hűtőszekrényeket. Hét volt a konyhában, négy az előtérben és még találtam hatot a garázsban. Ez nem tűnt kevésnek. Az óriási, kastély jellegű házban cselédek szorgoskodnak. Valamennyien a kert hátsó részében található különálló házban laknak, így éjjel-nappal készen állnak a család kiszolgálására. Az évek során sok család életébe nyertem betekintést. Megrendelésre házhoz járok és sokszor hét fogásos luxus vacsorákat főzök. Kínálat a csillagos ég, a kereslet meg egyre növekszik. Amúgy a felmérések szerint az USA-ban (meglepően kevés), csak körülbelül 2100 személyi szakács dolgozik.
Ahol megfordultam eddig, ez volt az a háztartás ahol a legjobban megőrizték egy régi Angol úri ház hangulatát. A csokornyakkendős komornyiktól, a társalkodó nőig, a személyi sofőrtől a személyi szakácsig. Minden ahogy a nagykönyvben meg van írva. A háztartás rendezett, kiegyensúlyozott, mindent előre megterveznek, nincs idegeskedés és rohangálás. Az egész család egészségesen étkezik. A kisfiú rengeteg lazacot eszik, ami a gyermekkorban nagyon fontos táplálék a jó csontfejlődés és az Omega-3 zsírsav tartalom miatt. A halétkek mellett a család szinte csak gyümölcsön és zöldségen él és csak heti egy alkalommal fogyasztanak csirkét, a családfő báránybordát. A menüt előző nap állítottam össze, figyelembe véve a család különleges kivánságait. Előételnek homárt sütöttem vaníliával, ezek után gyömbéres dísztök-leves következett. A helyes kis tököket sütőben megsütöttem, majd az elkészült forró levest visszatálaltam a kikapart tökhéjba. Mind a három családtagnak különböző színű tök jutott. A főételhez a fácánt Oregonból hozattam és rolád készült belőle, shiitake gombával és spenóttal megtöltve. Volt kemencében sült fokhagyma és lazac felfújt is.
Elgondolkodtató volt látni hogy a rohanó világban így is lehet élni. Aztán eszembe jutott az is, hogy amikor én voltam fiatal, a legtöbb magyar gyerek mennyivel egészségesebben táplálkozott. A lovakból és a pénzből kevesebb volt, nem voltak tengeri ételek, de gyorsételek, üdítőitalok sem. Ami az asztalra került azt a kiskertek termelték, a szárnyasok a tyúkudvarban nőttek, a tejet-vajat, túrót-tejfölt a tehénke adta, halat meg fogtunk zsebpecával.

Cheflaszlo Június 22 2007 Santa Monica, CA

Egy példaértékű család Beverly Hillsben
 

További cikkek a Séf László kategóriából

Tavaszi Hamburger 08 március 2010

Chef Laszlo (Séf László) 08 március 2010

LA nyersen 2. 08 március 2010

LA nyersen 1. 08 március 2010

Az új Sonoma 08 március 2010

A Sajtvilág forradalma 08 március 2010

Sajtok és a borok, pezsgők párosítása 08 március 2010

Sajtimádók, figyelem! 08 március 2010

Sajtimádók figyelem 2. rész: Gouda 08 március 2010

Régi palack új dugót kíván! 08 március 2010

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés