Tíz kategóriában ismerte el a borok elkészítésén túlmutató, kimagasló teljesítményeket a VinCE magazin frissen alapított díja, a VinCE Awards, melyet idén először adtak át a VinCE Budapest Wine Show pénteki nyitónapján tartott gálaesten, a Corinthia Hotel Budapestben.

Forrás: turizmus.com

A magazin több mint tíz éve meghatározó szerepet vállal a hazai boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. Idén először, a VinCE Awards megrendezésével olyan kimagasló teljesítményeket szeretne díjazni, amelyek túlmutatnak a borok elkészítésén, hogy jó példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A gasztronómia és a borvilág elismert szakértőiből álló 21 fős zsűri tíz kategóriában választott három-három jelöltet, közülük a VinCE több száz szakmai partnere: borászok, borászatok munkatársai, szakírók, a gasztronómiában dolgozók és sommelier-k, a borkereskedelem szereplői szavazhatták meg a legjobbakat.
A legjobb borlap díjával a Borkonyhát tüntették ki, a legjobb borhotel az Andrássy Rezidencia Wine and Spa lett, a legjobb borvacsorát a szavazók szerint a Kistücsök kínálja.

A legjobb borkereskedésnek a Bortársaságot, a legjobb borbeszerzőnek Harcz Ádámot (Lidl), a legjobb borbárnak a Drop Shopot választották. A legjobb weboldallal a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, a legjobb pincelátogatással a szintén mádi Szepsy Pince, a legjobb bormarketing-kampánnyal a somlói Kreinbacher Birtok büszkélkedhet, a legaktívabb társulás díját pedig a Balatoni Kör vehette át.

A VinCE Budapest Wine Show háromnapos programjára több ezer érdeklődőt vártak; mellettük Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére mintegy száz nemzetközi szakértő, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő is érkezett. A kiállítók, a 160 válogatott borászat így mind a nagyközönségnek, mind a Budapestre érkező nemzetközi véleményformálóknak bemutatkozhattak.

A legtávolabbi tájakról, Kaliforniából és Új-Zélandról is érkeztek szakértők és borok, míg a hazai kínálatból Tokaj borai és a Pannon Bormíves Céh legjobbjai szerepeltek a programban.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés