Világhírű séfek menüi a Qatar Airways fedélzetén




November 6-án a Nobu Budapest étteremben kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be megújult fedélzeti menüit és szintén új borlapját a Qatar Airways. A világ legjobbjának kétszer is megválasztott légitársaság a csábító ételsorok megálmodására világhírű séfeket kért fel. Az „ötcsillagos kulinária” Nobu Matsuhisa, Ramzi Choueiri, Vineet Bhatia és Tom Aikens együttműködése során jött létre.

Az ünnepelt séfek között van, aki több Michelin-csillag tulajdonosa, több nemzetközi díj nyertese, ünnepelt TV-s személyiség és sikeres étterem tulajdonos, de van köztük Guiness rekorder is. A “kulináris nagykövetek” közül a libanoni séf, Ramzi a közel-keleti konyha tökéletes élményét, a bombay-i születésű Vineet séf pedig az exotikus indiai ételek egyedülálló harmóniáját varázsolta a fedélzetre. Az angol Tom Aikens a brit és francia gasztronómia remekeit ötvözte, Nobu pedig a tradicionális japán konyhát „simította össze” az erőteljes dél-amerikai ízvilággal. A kiválasztott séfek hónapokat töltöttek azzal, hogy specialitásaikat elkészítsék és teszteljék, s a gasztronómiai élményt nyújtó ételsorok megalkotásánál nem csak az ízeket, textúrákat és aromákat vették figyelembe, hanem azt is, hogy milyen ételek felelnek meg leginkább a hosszú távú járatokon, és hogy 10 000 méteren az ízlelőbimbóink is másképp működnek.
Az ételekhez sommelier-k bevonásával szép borokat is választottak: az utasok a megújult menüsor mellé minőségi francia és új-zélandi fehér, valamint bordeaux-i, ausztrál és új-zélandi vörös borokat fogyaszthatnak.
Az ötcsillagos ételsorokat a Dohából induló járatokon már valamennyi üzleti és első osztályon utazónak felszolgálják és rövidesen a légitársaság új Boeing 787 Dreamliner gépének fedélzetén is megtapasztalhatjuk az exkluzív kulináris élvezeteket.

A Qatar Airways az elmúlt 15 év során lenyűgöző növekedést produkált, jelenleg 111 gépből álló flottát üzemeltet 120 frekventált üzleti és nyaraló desztinációra világszerte. A katari légitársaság járatai kényelmes kapcsolatot jelentenek Budapestről dohai átszállással a télen népszerű Délkelet-Ázsia üdülőparadicsomaiba.
A légitársaság utasai és családtagjai csatlakozhatnak a számos kedvezményt, ingyenes szolgáltatást nyújtó törzsutas programhoz, a Privilege Clubhoz. A légitársaság rendkívül bőkezű a törzsutasaival, hiszen már néhány utazás után ezüstkártyát ad (családtagok egy kártyára is gyűjthetik mérföldjeiket), ezzel pedig számos kedvezmény jár.

A Nobu Budapest az első közép-európai tagja a világhírű Nobu étterembirodalomnak, mely a város szívében, a Kempinski Hotel Corvinus Bécsi utca felőli oldalán kapott helyet. A japán gasztronómia rajongói megízlelhetik Nobuyuki Matsuhisa mesterszakács világhírű specialitásait, aki konyhájában a japán hagyományokat ötvözi Dél-Amerika ízvilágával. A 80 fő befogadására alkalmas étteremhez egy sushi bár és egy maximum 16 fős különterem tartozik.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés