Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát PDF Nyomtat Email
Felújítják a világ leghíresebb halpiacát - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2018 október 24., szerda 14:52

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát

Forrás: turizmus.com

A világ szinte összes gasztronómiai magazinja megemlékezett a tokiói Tsukiji, azaz a világ legnagyobb és leghíresebb halpiacának bezárásáról.

Több mint 80 éve várják itt nap, mint nap a vevőket, akik órákig bámészkodnak a sosem látott halfajták és a tenger gyümölcseinek kavalkádja között. A piacot most felújítják, és biztonságosabbá teszik – írja az egyik svéd turisztikai online, a CNN-re hivatkozva.

A 2020-as olimpiai játékok idejére a piac teljesen megújul, autópálya is épül a közelben. A piac belső része, ahol a rekonstrukció zajlik, zárt be, illetve átköltözött egy új helyszínre, a Toyosu piacra. Ez szintén különleges látványosság, amit szívesen ajánl a turistáknak a lap. Itt is számtalan büfé és kávézó várja a vevőket, akik belefáradtak a nézelődésbe. Állítólag itt kapható a világ legautentikusabb és legfrissebb szusija is.

Ide is érdemes nagyon korán érkezni, mivel a hal aukciók már kora hajnalban kezdődnek.  Szinte senki nem megy el innen úgy, hogy ne ülne be valamelyik étterembe. Ezek kora hajnaltól délutánig vannak nyitva.

Tsukiji külső piaca nem zárt be, itt is számos kis és nagykereskedelmi üzlet található, ahol ezerféle élelmiszert és konyhai eszközöket árusítanak.

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Ősi sörfőzdére bukkantak Izraelben 18 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés