A főváros és az ország legnagyobb vegán éttermét mutatták be csütörtökön a létesítmény vezetői. A Napfényes Étteremnek saját cukrászata, sütödéje és rendezvényterme is van.

Forrás: turizmus.com

A Ferenciek terénél nemrég nyílt tágas üzletről már beszámoltak külföldi gasztroblogok is, méltatva a tejtermékek, tojás és hús nélkül készült fantáziadús fogások ízletességét. Az ételek  egy részénél a glutént, a cukrot és a nehezen emészthető csokoládét is mással helyettesítik, mivel számosan ezekre az alapanyagokra is érzékenyek.

Régebben a város másik kerületében, a Rózsa utcában egy pincehelyiségben működött az étterem, de most, hogy a belvárosba költöztek, akár 80-100 fős rendezvényeket is tudnak tartani. Legnagyobb megmérettetésük minden évben a Napfényes Fesztivál, amelyre idén június 7-én kerül sor. Tavaly több mint 3000 embert szolgáltak ki a Petőfi Csarnokban tartott rendezvényen, különösen nagy sikere volt a vegán fagylaltoknak.

A Napfényes séfjei közül a rangidős Kovács Zoltán, aki már tíz éve főz ebben a szisztémában.

Az étteremben á la carte étlap, naponta változó menüajánlat, salátabár várja a vendégeket, akik között sok a nem vegán is. A speciális töltött káposztának, brassóinak, falafelnek és pizzáknak mindig nagy sikere van.

A Happy Cow-tól – amely a leghíresebb vegetáriánus étterem ajánló portál – a Tripadvisorig sokan méltatták már az itteni szakácsok ötletességét. A legnagyobb siker jele, hogy nemcsak vegánok járnak ide nap mint nap, ebédelni vagy vacsorázni. Az egyik izraeli Tripadvisor bejegyzés szerint a Napfényes a példa arra, mit lehet kihozni kreativitással és kulináris tudással a tej, tojás és hús nélküli étkeztetésből.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés