Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Új trend: alkoholmentes bárok PDF Nyomtat Email
Új trend: alkoholmentes bárok - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2018 november 05., hétfő 14:04

Új trend: alkoholmentes bárok

Forrás: turizmus.com

Decemberben nyílik az első alkoholmentes italokat kínáló bár Londonban a Covent Gardenben. Olyan találkozó helyet akarnak létrehozni, ahol az emberek nem veszélyeztethetik egészségüket.

A Redemptiont, azaz Megváltást Catherine Salway és Andrea Waters vezeti. Eddig már két helyen nyílt hasonló üzletük, London nyugati, illetve észak-keleti városrészében.

A Covent Gardenben lévő bár sok újdonságokkal szolgál, amint azt a Lonely Planet cikkírója is megjegyzi. Itt az alkoholmentes italok találhatók a fókuszban, méghozzá nem is akármilyenek.  „Néhány gyümölcslé, vagy az, ha adalékként hozzáadjuk a koktélokhoz, ma már nem elég. Azoknak a megnyeréséhez, akik nem fogyasztanak alkoholt, nagyobb erőfeszítést kell tenni. Kreatív szakemberek kellenek, szükséges a bartender és a séf jó együttműködése, valamint nem hiányozhatnak a szokatlan, különleges ízű összetevők, mint a gránátalma, a chili és a csillagánizs, hogy összetettebbé tegyék az italok aromavilágát” – mondta Catherine Salway. Az ananásszal és a licsivel ízesített mojito vagy a margarita itt egészen más értelmezést nyer, hiszen az alkoholmentes koktélok esetében még fontosabb a pikáns, fűszeres ízvilág, amit a hagyományos koktélok esetében az alkohol pótol.

Az alapító szerint egy olyan hely lebegett a szeme előtt, ahol az emberek ugyanúgy iszogatnak esténként, mint egy rendes koktélbárban. A Redemptionban kínálnak alkoholmentes söröket és vegán ételeket is. Az enteriőr modern, a főbb anyagok: a korall, a réz, a márvány és a zöld bársony. Salway egy régebbi nyilatkozata szerint még legalább tíz Redemption-re van kereslet az elkövetkező 5-10 évben.

A két hölgy próbálkozása nem példa nélküli: egy liverpooli bár, a Brink már 2011-ben megnyitotta kapuit, hasonló koncepcióval. Ott alkoholbetegségükből kigyógyuló félben levő vendégekre szakosodtak, de ma már a vendégkör fele nem alkoholista.

Új trend: alkoholmentes bárok
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Ősi sörfőzdére bukkantak Izraelben 18 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés