Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Új globális éttermi toplista – francia módra PDF Nyomtat Email
Új globális éttermi toplista – francia módra - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 december 15., kedd 15:12

Új globális éttermi toplista – francia módra
Miután a San Pellegrino támogatásával készülő World's 50 Best éttermi lista első tíz helyezettje közé az elmúlt négy évben francia étterem nem tudott beférkőzni, a konyhájukra roppant büszke franciák új minősítési rendszert állítottak fel külügyminiszterük, Laurent Fabius támogatásával.

Forrás: Vendéglátás

A francia turizmust és fine diningot népszerűsíteni hivatott La Liste készítői szerint jóval objektívabb és átláthatóbb, mint riválisa, amelyben a francia gasztronómia alulreprezentált. A La Liste ötlete egyébként számos francia kulturális intézménytől származik, de a svájci Nestlé is az ügy mellé állt – írja a Time magazin.

A Világ 50 Legjobb Éttermével ellentétben ez az összeállítás nem a séfek és az étterembe járók véleményén alapul, hanem nyilvánosan hozzáférhető adatokon (amelyeket 200 éttermi kalauzból és online véleményoldalról szednek össze) alapul, így reményeik szerint ez pontos és kiegyensúlyozott értékelést ad.

Fotó: Crissier

A források között szerepel a Michelin-kalauztól kezdve a New York Timesban és a Washington Postban megjelent kritikák mellett a Zagat, a Yelp, a Forbes, az AAA értékelése vagy éppen az amerikai James Beard-díjazottak, és ezek más országbeli megfelelői. Az értékelés során az étel 80, a környezet, dizájn és bor 20 százalékban számít a végső pontszámba.

Az első tíz helyezettet már nyilvánosságra hozták – e szerint a svájci Crissier-ben található Restaurant de l'Hôtel de Ville a legjobb, őt követi a New York-i Per Se, a tokiói Kyo Aji, a párizsi Guy Savoy, a szintén svájci Fürstenauban található Schauenstein. Az idén immár másodszor a világ legjobbjának választott  gironai El Celler de Can Roca ezen a listán a hatodik, utána a tokiói Kyubey, majd két francia, a Roanne-ban üzemelő Maison Troisgros és a fontjoncouse-i Auberge du Vieux Puits, majd Joel Robuchon japán egysége következik a top 10-ben.

A teljes listát december 17-én hozzák nyilvánosságra a laliste.com oldalon.

 
 

Új globális éttermi toplista – francia módra
Utolsó frissítés: 2015 december 15., kedd 16:12
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés