Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Toszkán borok Budapesten PDF Nyomtat Email
Toszkán borok Budapesten - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 április 28., kedd 14:18

Toszkán borok Budapesten
Montepulciano tavaly szeptemberi sikeres bemutatkozása után április közepén egész Toszkánából érkeztek borászatok Budapestre, új partnereket keresve.

Forrás: turizmus.com |

A VinCE magazin szervezésében létrejött bemutatón a Corinthia Hotel Budepestben természetesen a sangiovese dominált, a fehérekből leginkább trebbianót és malvasia biancát lehetett kóstolni. Felvonult számos brunellót (Montepulciano eredetvédett, csak 100 % sangioveséből készülő bora) kínáló termelő, de a szintén Toszkánában eredetvédett chiantiból is széles volt a választék. A nap során az érdeklődők mesterkurzuson is kóstolhatták Közép-Olaszország jellegzetes borait.

A Siena tartományban található Nittardit maga Michelangelo alapította, aki ugyan a borkészítésben nem vett részt, ám a borászat hírnevének megalapozásában sokat segített a II. Gyula pápának ajándékozott tétellel. A művész örökségét a tulajdonosok most is ápolják: címkéiket és csomagolópapírjukat minden évben neves művészek – többek közt Yoko Ono és Hungertwasser – segítségével újítják meg. Ám maguk a borok is kiválóak, amit többek közt az is bizonyít, hogy Nectar Dei nevű cuvée-jük a Singapore Airlines first classának szortimentjébe is bekerült.

Számos borászat vendéglátással és szálláshellyel kiegészülve várja a látogatókat, ilyen például a Badia A Coltibuono, amely egy egykori apátságban kínál 14 szobával és 4 apartmannal rendelkező borhotelt, és rendszeresen főzőiskolát is szervez. Utóbbi a Crociani borászatban is fellelhető, míg a La Castellina szintén egy történelmi épületben kialakított szálláshelyet kínál. A Poggia Al Gello organikus ültetvényein egy ősi toszkán szőlőfajtát, a pugnitellot is termelik, emellett olívaolajat is készítenek. Szintén bioműveléssel készülnek a Poggio Foco borai, akinek kínálatában számos francia fajta is megjelenik, a Val di Toro borászat különleges fehér Auramarisába pedig vermentino és grechetto kerül.

Fotó: Talabér Géza
Toszkán borok Budapesten
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Ősi sörfőzdére bukkantak Izraelben 18 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés