A vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján 2015-ben is megszervezi a néphagyományra épülő gasztronómiai akciót a Magyar Turizmus Zrt.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Idén már 10. alkalommal készülhetnek az éttermek a kiemelt bemutatkozási lehetőségre, a vendégek pedig már jó előre beírták naptárjukba a várt dátumot. A hamvazószerdát követő Torkos Csütörtök időpontja 2015-ben február 19-ére esik.
Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek azt kell vállalniuk, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

Külön, erre az alkalomra készített  „Torkos Csütörtök", azaz szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet. A választási lehetőséget a Torkos Csütörtök hetén és az azt megelőző héten használt 'a la carte' étlap és itallap választékából kell biztosítani.

A csatlakozni kívánó éttermek a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon regisztrálhatnak 2015. január 23-tól február 15-ig, a torkoskodni kívánó vendégek pedig ugyanitt böngészhetnek majd a résztvevő vendéglátóhelyek kínálatában. A Magyar Turizmus Zrt. által üzemeltetett itthon.hu weboldalon jelen akción kívül számos egyéb cikket, ajánlatot, érdekességet is találhat a magyar gasztronómia és vendéglátás iránt érdeklődő.

A turisztikai- és agrármarketing területek szoros együttműködésben dolgoznak a Magyar Turizmus Zrt. keretein belül annak érdekében, hogy a magyar turisztikai ágazat és a magyar agrárium kis- és középvállalkozásainak piacra jutását segítsék. Idén már a Torkos Csütörtök akció koordinálása is a két terület együttműködésének jegyében valósul meg. Az Agrármarketing Centrum az országos gasztronómiai megmozduláshoz köti új Facebook oldalának indítását is, mely a www.facebook.com/agrarmarketingcentrum címen érhető el, és ahol folyamatosan frissülő információkat találhatnak az érdeklődők.

A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából. A hagyomány hátterét a szakirodalom, közötte a Magyar Néprajzi Lexikon is megerősíti.

A beszállítók akcióiról a Torkos Csütörtök honlapján a „Beszállítói kedvezmények" menüpontban olvashatnak részletesen.

A Magyar Turizmus Zrt. várja a vendéglátóhelyek regisztrációját és a nagyközönség érdeklődését a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon!




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés