Több mint 50 fajta halat kóstolhatunk számtalan formában elkészítve a február 13-án induló II. Budapesti Halfesztiválon. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében és a Pollack Mihály tér téren felállított standokon a halászlék számos fajtáját és más módon elkészített halas fogásokat vásárolhatunk.

A nyitó napot Torkos Csütörtöknek nevezték el a rendezők, ekkor ugyanis a legtöbb harapnivalót fél áron kínálják, így azok is rászánnák magukat a hallal való barátkozásra, akik eddig anyagi okok miatt nem tették.

A sajtótájékoztatón szinte valamennyi résztvevő hangsúlyozta, mennyire kevés halat fogyasztanak a magyarok, pedig egészségügyi okokból ránk férne, hogy hús helyett ezt együnk. Ennek érdekében kisgyermekkorban kell apránként rászoktatni a kicsiket a hal ízére, akkor később is fogják szeretni, akárcsak az északi államokban élők.

A Hortobágyi Halgazdaság és a tokhaltenyésztéséről és feldolgozásáról híres Halház Kft. vezetői egyaránt kiemelték, mennyire fontos lenne, ha több helyen lehetne kapni – és nagyobb választékban – friss vagy éppen füstölt, feldolgozott halat.

Lesz még Valentin-napi hallakoma, élőhal bemutató, élményhorgászat és halászléfőző verseny.

Az ingyenesen látogatható fesztivál utolsó napján, február 16-án vasárnap megválasztják a 2014. év  Halételét is.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés