Forrás: turizmus.com

A gasztronómia és a terítés művészete része volt mindig a kultúrának, és része ma is – hangzott el a Vajdahunyadvárban, a Magyar Kultúra Napján rendezett könyvbemutatón.

Szeleczky Ildikó, a Vendégvárás Művészete Egyesület elnöke magas színvonalon illusztrált kötetet adott ki a kezéből, amely történelmi lenyomata a paraszt, iparos és polgár családok 19. és 20. századi életmódjának, a hajdani hétköznapoknak és ünnepeknek.

A kötetben híres magyar manufaktúrák és fazekas műhelyek alkotásai, népi és iparművészeti tárgyak, valamint közgyűjtemények féltve őrzött kincsei szerepelnek, művészi színvonalú fotókon. A prezentáción jelen voltak a hazai vendéglátás tekintélyei, és mindazok – kultúrtörténészek, néprajzi szakemberek, muzeológusok, magángyűjtők és iparművészek - akik felajánlották közreműködésüket a könyv létrehozásában.

A mai modern szervizből kaphattunk ízelítőt a bemutatót követő sikeres fogadáson, ahol kifejezetten a most divatos falatkák számára készített, pezsgős-boros pohár tartóval ellátott, festőpalettára emlékeztető formájú tányérokat alkalmaztak a szokásos porcelántányérkák helyett.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés