Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Terített asztalaink üzenete PDF Nyomtat Email
Terített asztalaink üzenete - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 január 23., péntek 09:55

Terített asztalaink üzenete
Forrás: turizmus.com

A gasztronómia és a terítés művészete része volt mindig a kultúrának, és része ma is – hangzott el a Vajdahunyadvárban, a Magyar Kultúra Napján rendezett könyvbemutatón.

Szeleczky Ildikó, a Vendégvárás Művészete Egyesület elnöke magas színvonalon illusztrált kötetet adott ki a kezéből, amely történelmi lenyomata a paraszt, iparos és polgár családok 19. és 20. századi életmódjának, a hajdani hétköznapoknak és ünnepeknek.

A kötetben híres magyar manufaktúrák és fazekas műhelyek alkotásai, népi és iparművészeti tárgyak, valamint közgyűjtemények féltve őrzött kincsei szerepelnek, művészi színvonalú fotókon. A prezentáción jelen voltak a hazai vendéglátás tekintélyei, és mindazok – kultúrtörténészek, néprajzi szakemberek, muzeológusok, magángyűjtők és iparművészek - akik felajánlották közreműködésüket a könyv létrehozásában.

A mai modern szervizből kaphattunk ízelítőt a bemutatót követő sikeres fogadáson, ahol kifejezetten a most divatos falatkák számára készített, pezsgős-boros pohár tartóval ellátott, festőpalettára emlékeztető formájú tányérokat alkalmaztak a szokásos porcelántányérkák helyett.
Terített asztalaink üzenete
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Átadták a Gourmet-díjakat 23 május 2018

Borfesztivál a pünkösdi hétvégén Miskolcon 22 május 2018

Itt van Magyarország első WILD FOOD-ja 18 május 2018

Széll Tamás a Bocuse d'Or európai döntőjének zsűrielnöke 16 május 2018

Kétmilliónyi üveg bor vár kóstolásra 02 május 2018

Tizenhárom séf alkotása 26 április 2018

Konyári János a Borászok Borásza 25 április 2018

Jamie Oliver Budapesten 20 április 2018

Hamarosan kiderül, hogy 2018-ban ki lesz a Borászok Borásza! 19 április 2018

Ökoturi és Nádi Szél – élénkül a badacsonyi borturizmus 16 április 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés