Sztárokból pálinkászok

Sztárokból pálinkászok - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Sztárokból pálinkászok

-       Rákóczi Ferenc távoktatáson tanul pálinkát inni -

Kovács Ági, Terecskei Rita, Kiss Endi, a Hooligans-ből és Debreczeni Zita újra beült az iskolapadba, hogy a „pálinkász” képző tanfolyamon megtanulják a pálinkafogyasztás csínját-bínját. A hírességek a május 6-9. közötti V. Budapesti Pálinkafesztiválon vizsgáznak, ahol Rákóczi Ferenc, aki jelenleg távoktatáson vesz részt, szintén a vizsgabírák elé áll.
A tavaszi, V. Budapesti Pálinkafesztivál helyszínéhez, a Városháza Parkhoz közel eső, új pálinka bistro-ban gyűltek össze a sztárok, hogy mindent megtanuljanak a hungaricumról. Kovács Ági, olimpikon, Terecskei Rita, zenész, Kiss Endi, a Hooligans-ből, mint vérbeli rocker, Debreczeni Zita, modell és Rákóczi Ferenc rádiós elhatározta ugyanis, hogy levizsgázik pálinkaismeretekből. A megmérettetés az V. Budapesti Pálinkafesztivál nyitónapján, a Városháza Parkban lesz, ahol szakértő vizsgabírák előtt kell számot adni tudásukról. A kurzus első óráján csak négy híresség jelent meg, Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője ugyanis fogyókúrája miatt átkérte magát távoktatásra.
Az alapismereteket a pálinka történetéről, a fogyasztási szokásokról Maros Róbert, a rendezvény főszervezője adta át a sztároknak, akik figyelmesen hallgatták hogyan készítik a hungaricumot, milyen a jó pálinka és hogyan kell inni. Természetesen a diákok a tananyagok közötti pálinkakóstolásnak örültek a legjobban. Áginak a mézes-ágyas pálinka ízlett a legjobban, Rita pedig az Irsai szőlőre esküdött.
„Ez a kedvencem” – jegyezte meg a Zanzibar énekesnője.
Endi visszafogottan kóstolgatta a pálinkákat, kivéve az 55 alkoholfokos meggypálinkát, amit egy húzásra felhajtott.
„Nem tartozom a kultúr ivók társaságába, ha mulatni kezdek, akkor nincs megállás. Számolatlanul szeretem inni a pálinkát, és a rövid italokat. Ugyanakkor, ha vége a bulinak, több hétig nem iszom” – vallotta be.
Zita elárulta, ő inkább a mézes pálinkák hódolója.
„Nem vagyok nagy alkoholfogyasztó, de, ha mégis iszom, akkor vicces részeg leszek, a társaság mókamesterének lépek elő.”
A kóstoló végén a sztárok kimentek az utcára egy kis friss levegőt szívni, mire Rita előkapott egy vízi pisztolyt. „Húsvét hétfőn a fiúk locsolják a lányokat, kedden pedig a lányoknak illik a fiúkat” – mesélt a szokásról, majd meglocsolta Endit.
A pálinka sztár-mesterkurzus következő órája egy pálinkafőzdében lesz, ahol a diákok tovább bővítik ismereteiket az italról.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés