Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Mindent a szarvasgombáról PDF Nyomtat Email
Mindent a szarvasgombáról - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 augusztus 13., csütörtök 13:22

Mindent a szarvasgombáról
Jásziványban rendezik augusztus 15–16-án a Szarvasgomba Ünnepet. Itt találták tavaly minden idők legnagyobb szarvasgombáját Magyarországon, az eredetileg 1,3 kg-os különleges példány a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban ma is megtekinthető.

Forrás: turizmus.com

A júliustól decemberig tartó szarvasgombaszezonban most a legízesebb a különleges fűszergomba, ez adja az apropóját a Jásziványi Szarvasgomba Ünnepnek, amely nemcsak komoly szakmai rendezvény, de kellemes és érdekes családi program, ínyenceknek pedig izgalmas gasztronómiai élmény is. A látogatók megismerhetik a szarvasgomba-keresés fortélyait, de a gyerekeknek is rendeznek játékos gombakeresést, lesz szépségverseny a szarvasgomba-kereső kutyák számára, egész napos vásár, koncertek, vetélkedők és kiállítás.

És mivel a szarvasgomba az egyik legizgalmasabb és legkülönlegesebb fűszer a konyhában, így a kulináris örömök is különös hangsúlyt kapnak a rendezvényen. Lesznek bográcsos és grillételek, könnyű saláták és saslik, de emberes marhapofapörkölt is, sőt még a desszert és a kávé is kóstolható majd szarvasgombás változatban. A minőségi gasztronómiai kínálatról Dunst Zsolt grillvilágbajnok és a Centrál Kávéház gondoskodik hagyományos, de izgalmasan felfrissített fogásokkal.

A szakmai előadásokon az érdeklődők hallhatnak a szarvasgomba-termesztés óriási lehetőségéről a Jászságban, a gyűjtésről és természetesen a szarvasgomba konyhai felhasználásáról, előad Cattaneo Graziano, az olaszországi Aranyszakács cím tulajdonosa, a magyarországi Bocuse d'Or verseny állandó zsűritagja.

A rendezvényre a belépés ingyenes.
Mindent a szarvasgombáról
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés