Remekeltek a magyar pálinkafőzdék a nemzetközi párlatversenyen

Remekeltek a magyar pálinkafőzdék a nemzetközi párlatversenyen - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Remekeltek a magyar pálinkafőzdék a nemzetközi párlatversenyen

A magyar főzdék ismét kiválóan szerepeltek az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen, ahol 12 ország 171 főzdéje (ebből 24 magyar) 1560 mintával vett részt. Az ausztriai Bad Ischl-ben megrendezett díjátadóról összesen 120 éremmel térhettek haza honfitársaink, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el.

Az előző évekhez képest több, összesen 24 magyar főzde mérette meg termékeit.
A Nemzetgyőztes 14 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, a következő legtöbb (13) díjat a Zimek Manufaktúra nyerte el. Az Év Párlata címmel a Vitalis Kft. Magyar Kajszi Barack pálinkáját tüntették ki – derült ki a csütörtök este tartott sajtótájékoztatón.
A megmérettetésen több különlegesség is elismerésben részesült, mint például az aranyérmes kömény, az ezüstérmes kadarkaseprő- és medvehagyma, valamint a bronzérmes kávé és meggyvirág párlatok. A hazai nyertesek díjait Font Sándor képviselő, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke, Wolfgang Lukas, a Destillata ügyvezető igazgatója és Panyik Gáborné, a Pálinka Céh Egyesület elnöke adta át.
A csütörtöki sajtótájékoztatón a szakma vezetői a pálinkáról, mint hungaricumról és a magyar pálinkatörvényről egyaránt eszmecserét folytattak.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés