Óbudától lesz hangos a hétvégén a főváros

Óbudától lesz hangos a hétvégén a főváros - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Óbudától lesz hangos a hétvégén a főváros

Színes kulturális programokkal, köztük koncertekkel, kiállításokkal és össznépi piknikkel várja a főváros harmadik kerületének lakóit és minden érdeklődőt május első szombatján az Óbuda Napja.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata május 7-én negyedik alkalommal rendezi meg a kerület napját, amely színvonalas kulturális programokkal igyekszik elősegíteni, hogy a helyiek minél inkább magukénak érezzék a lakókörnyezetüket, és éljenek az általa kínált lehetőségekkel.
A rendezvény Óbuda minden apró szegletére kiterjed. A Szentlélek téren Halász Judit koncertjével indulnak majd a programok szombat délelőtt, majd Bús Balázs polgármester átadja a kerület legrangosabb elismeréseinek számító Óbuda kultúrájáért, Óbuda sportolója és díszpolgára díjat, valamint a Hidegkúti Nándor Emlékplakettet. Az esti órákban a Hot Jazz Band, a Csík Zenekar és a Kiscsillag veszik birtokba a helyszínen felállított színpadot. 
A Zichy kastély udvarán napközben az egészségé, a meséké, a játékoké és a testvérvárosi produkcióké lesz a főszerep. A Kórház utcában Tenk László Munkácsy-díjas festőművész kiállítását barangolhatják be az érdeklődők. A Fő téren berendezett Európa műhelyben bárki megcsillogtathatja kézügyességét.  
Csillaghegyen egyebek között népi játékok, aszfaltrajzverseny, verkli karaoke és bábelőadások várják az érdeklődőket, este nyolc órától pedig Charlie ad koncertet. A Csobánka teret szombaton a közbiztonságnak szentelik: a lovas és motoros járőrök, valamint a Tung Harcművészeti Sportegyesület tagjai tartanak bemutatót.
Az idei Óbuda Napja a most debütáló Óbudai Piknikkel lesz igazán teljes, amelynek célja, hogy alkalmat teremtsen az egymás közelében, de mégis elszigetelten élők számára az ismerkedésre és barátkozásra.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés