Nyitott pincékkel és több mint harminc kulturális programmal várja a közönséget a most első alkalommal rendezendő Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárdon, négy napon át.

Forrás: MTI

A pénteken kezdődő négynapos rendezvény programjait a gasztronómia, a Gemenc ízei és a szekszárdi bor köré szervezik. A Béla király téren felállítandó gasztroudvarban három helyi étterem  3000-3500 adag étellel készül. Keszthelyi Szabolcs, a Szekszárdi Vendéglátók Kerekasztalának elnöke a szarvasgulyás, pontyhalászlé, vadpörkölt és sült keszeg mellett olyan különlegességeket ígért, mint a lángosban sült harcsa, haltepertő és házilag füstölt pisztráng.

Eszterbauer Ildikó, a Szekszárdi Borászok Céhének tagja elmondta, hogy a város történelmi főterén nyolc borászat és a Garay Élménypince kínálja majd borait. A nyitott pincék keretében szombaton és pünkösd vasárnap délelőtt 11-től este hat óráig 21 szekszárdi borászat várja a vendégeket , de korlátozott számban pénteken és hétfőn is fel lehet keresni pincéket. A helyszínekre a Béla király térről fél óránként induló autóbuszokkal lehet eljutni.

A szervezők a kulturális programok között a szombat este a Béla király téri színpadon fellépő Boban Markovic Orkestar koncertjére, valamint a szintén szombaton este látható Somnakaj című Gipsy musicalre hívták fel a figyelmet. Vasárnap a Budapest Bár, és a fénytechnikát a tánccal ötvöző Dirty Led Light Crew, hétfőn Orosz Zoltán harmonikaművész lép színpadra, de játszik a négy nap alatt a Honeybeast, a Fourtissimo, a Mystery Gang és a Magyar Vista Social Club is, a gyerekeket pedig délelőttönként koncertek, bábszínház, játszóház várja.

A pünkösdi programsorozathoz kapcsolódik a hazai nemzeti parkok találkozója: pénteken tíz nemzeti park mutatkozik be a kulturális központ körüli parkban, ahol  őshonos háziállatokat – kutya- és juhfajtákat – is felvonultatnak.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés