Leszerepelt a februári higiéniai vizsgálaton New York egyik legdrágább étterme: a manhattani Time Warner Központban működő Per Se a legalacsonyabb fokozatnak számító C-minősítést kapta a közegészségügyi ellenőröktől.
Forrás: MTI

A három Michelin-csillaggal büszkélkedő étterem, amelynek állandó menüjében 620 dolláros (140 ezer forint) kétszemélyes ebéd is szerepel, ez idáig csak A-minősítést kapott. A február 19-én kiérkező közegészségügyi ellenőrök megállapítása szerint azonban az étterem 42 pontban sértette meg a higiéniai előírásokat, többek között azzal, hogy sem a meleg, sem a hideg ételeket nem tartották megfelelő hőmérsékleten és hiány volt a kézmosókból az ételelőkészítő részlegen.

A Per Se illetékesei egyelőre nem reagáltak a minősítéssel kapcsolatos megkeresésekre. Az étterem lehetőséget kap az ügy tisztázására egy meghallgatás keretében. Addig is azonban jeleznie kell, hogy higiéniai minősítése függőben van. A város közegészségügyi hivatalának adatai szerint az éttermet korábban több mint 40 alkalommal bírságolták meg különböző okokból.

A tíz éve fennálló manhattani étterem a kaliforniai Yountville-ben működő French Laundry New York-i testvére. A Per Se egyike New York azon hét éttermének, amelyek három Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek, és a The New York Times a város legjobb éttermének nevezte 2011-ben.

A New York-i közegészségügyi hivatal 2011-ben kezdett betűket használni az éttermek higiéniai minősítéséhez, és a városban működő éttermek nagyjából 87 százaléka rendelkezik a legmagasabb fokozatnak számító A-minősítéssel - adta hírül a The Daily Mail című brit lap internetes kiadása.

New York város előző polgármestere, Michael Bloomberg, 2013 végén az összes olyan étterem - szám szerint 4500 - bojkottjára szólított fel, amely B, C, vagy függőben lévő minősítéssel rendelkezik, hogy ezzel sarkallja javulásra, vagy épp a roló lehúzására az érintett vendéglőket.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés