A Móri Ezerjót állította középpontba a Móri Borvidék turisztikai szolgáltatóit összefogó Móri Borvidék TDM Egyesület az Idegenvezetők Világnapja alkalmából rendezett turisztikai és kézműves vásáron, Budapesten, a Bálna bevásárlóközpontban.

Forrás: turizmus.com

A vasárnapi kitelepülésen az egyesület tagborászatai által felajánlott, kilencféle Móri Ezerjót ízlelhették meg az érdeklődők, melyek mellé az Orondpusztai Sajtgazdaság és a móri Tárlat étterem kóstolófalatait kínálták, Mór 2014. évi Borkirálynője, Sárközi Laura társaságában.

A kóstolás során Kátai Miklós, a Molnár Borház borásza és Csetvei Krisztina, a Csetvei Pincészet tulajdonosa nyújtottak szakértő segítséget az Ezerjó megismeréséhez. A kóstolást elősegítendő az egyesület borászai elkészítették az Ezerjó sokoldalúságát bemutató aromakorongot, amelynek alapgondolata Ann C. Noble, a kaliforniai UC Davis egyetem kutatója nevéhez fűződik.

A Móri Borvidék TDM Egyesület az idei évben további meglepetéseket is tartogat a Móri Ezerjót kedvelők, és a bor iránt érdeklődők számára, ezért érdemes figyelemmel kísérni tevékenységüket honlapjukon, illetve Facebook oldalukon.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés