Már palackban az első magyar újbor

Már palackban az első magyar újbor - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Már palackban az első magyar újbor

Az idei termés 40 százalékkal lesz kevesebb, de nemcsak mennyiségben lesz érzékelhető a katasztrofális időjárás hatása. Egyes bor- és szőlőfajtáknak különösen rosszat tett a rendkívül sok csapadék, míg másokat nem érintett annyira.


A Balaton környéke még viszonylag kevéssé szenvedett károkat, de akadnak olyan magyarországi szőlőtermelő régiók, ahol akár 60 százalékos is lehet a kiesés. A mediterrán országok bortermelésében nem nagyon érződik majd a rendkívüli  időjárás okozta kár – mondta tudósítónknak Varga Bálint, a Varga  Pincészet tulajdonosa a hétvégén zárult Borfesztiválon.
A sajtótájékoztató apropóját az első magyar újbor piacra kerülése adta. Nemcsak a hazaiak között rekorder gyorsaságban a Varga Pincészet Csabagyöngye nevű palackja, de talán egész Európában. Az olasz újbor csak november elején szokott forgalomba kerülni. A francia  beaujolais is kicsit későbbi, mint magyar rokona, igaz, az technológiailag egészen más eljárással készül.
A magyar újbor készítése során a szakemberek megőrzik az eredeti ízeket, illatokat, az erjedés során keletkező szénsavat. A palackok másfél éven keresztül is tartják eredeti, gyümölcsös frissességüket.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés