Május 11-én kóstolhatóak Magyarország csúcsborai




Lezárult a nevezés a Pannon Bormustrára, a legnagyobb presztízsű hazai borversenyre. A  nemzetközi szintű megmérettetésre május 8-10. között Pannonhalmán kerül sor, az eredményeket pedig május 11-én Budapesten, a Gerbeaud Házban tartott díjátadó gálaebéden hirdetik ki, amelyet követően megkóstolhatóak a díjazott borok is.

Idén kereken 100 borászat jelentezett a XIV. Pannon Bormustrára, ahol 109 fehér, 113 vörös, és 36 édes bor méretteti meg magát a rangos zsűri előtt, akikkel május 11-én, szombaton nemcsak a nevező borászok, de a nagyközönség is találkozhat majd a díjátadó gálán és az azt követő sétáló kóstolón. Az esemény egyik sztárvendége Tim Atkin MW (Master of Wine) angol borszakíró, akit tavaly a neves nemzetközi borpiaci kutató intézet, a Wine Intelligence a világ 10 legbefolyásosabb borszakértője közé választott. Nemcsak saját hazájában számít befolyásos szakembernek az Egyesült Államokból érkező Stephen Tanzer, akinek gondozásában 1985 óta kéthavonta jelenik meg a nagy klasszikusnak számító International Wine Cellar folyóirat. A magyar bor fontos célpiacának számító Lengyelországból a szervezők a legnépszerűbb boros magazin, a WINO alapító-főszerkesztőjét, Tomasz Prange-Barczyński-t hívták meg, aki a lengyel boros szcéna ismert TV-s és rádiós személyisége is. A 2013. évi zsűri nemcsak elismert szakírókban bővelkedik, a versenyen idén bírál Isa Bal MS (Master Sommelier), a világhírű angol séf, Heston Blumenthal 3 Michelin-csillagos étterme, a The Fat Duck fősommelier-je, Andreas Larsson, svéd sommelier világbajnok, valamint Christian Aaro, a koppenhágai Michelin csillagos AOC étterem tulajdonosa, a Dán Sommelier Szövetség elnöke is. A zsűri magyar tagjai nemzetközi borakadémikusok: Mészáros Gabriella, Csizmadia-Honigh Péter és Kató András.

A neves szakemberek tehát asztalhoz ülnek, hogy eldöntsék, mely borok lesznek 2013-ban Magyarország csúcsborai és legjobb vételei, továbbá kik kapják a különdíjakat: a Figula Mihály emlékdíjat, a Gál Tibor emlékdíjat és ki büszkélkedhet idén a díjak díjának számító Champion minősítéssel.



Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés