Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása, a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet. A magyar sárgabarack, a mandula, a csokoládé és a karamell kombinációja harmonikus és egyedi ízkombinációt alkot. Forrás: turizmus.com

A cukormentes torták kategóriájában a Barackos buboréktorta lett az első. Minden évben az Egy Csepp Alapítvány a Magyar Cukrásziparosok szövetségével ír ki versenyt, amelyben idén Vaslóczki Orsolya fiatal és nagyon tehetséges cukrász lett a legjobb. A budapesti Horváth Cukrászda édessége hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült.

A Honvédség Tortája viszonylag új kategória. A Tessedik mézes körtetorta zamatát a körte és az akácméz határozza meg, készítői ezzel a süteménnyel tisztelegnek Tessedik Sámuel előtt, akinek jelentős szerepe volt az akác hazai meghonosításában. A tortát régi magyar receptek átgondolásával komponálták, a mai ízvilágnak megfelelően.

Tönkölyös az ország kenyere

Idén a sokorópátkai Pedró Pékség tönkölyös kenyere kerülhet az ünnepi asztalra. A vastag héjú, illatos vekni kizárólag hazai előállítású anyagokból készül, fél kilós és egy kilós súlyban – tájékoztatta a jelenlévőket Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke. 45-en indultak idén a versenyen, amelyben e vidéki pékség került ki győztesen.

Adalékanyagok helyett szakmai tudás, szigorú technológiai fegyelem teszi kiváló minőségűvé a terméket. A Győr környéki pékségekben bizonyára gyakran elérhető lesz ez a kenyér, de a szervezők bíznak benne, hogy másutt is hozzájuthatnak a vásárlók. (MTI-fotó)




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés