Betörnének az orosz piacra a magyar pálinkák




A prémium kategóriájú magyar pálinkák készítői szeretnének termékeikkel betörni az orosz piacra, ezért 11 magyarországi manufaktúra és cég mutatta be készítményeit Moszkvában és Szentpéterváron az utóbbi két napban. Az orosz fővárosban - folytatva az eddigi oroszországi borbemutatók hagyományát - a Tokaji borklub szervezésében zajlott a bemutató.

Mások mellett a gyulai, panyolai, ceglédberceli, agárdi, györkönyi, lajosmizsei, boldogkőváraljai manufaktúrák képviselői az MTI-nek elmondták: többségük csak néhány éve működik, és kevesen tudtak megjelenni eddig a külpiacokon. Azt remélik, hogy a Pálinka-fesztiválnak elnevezett rendezvény segítségével az orosz főváros és az északi nagyváros elit üzleteinek polcain, az éttermekben, szállodákban is kaphatóak lesznek a kiváló minőségű magyar pálinkák.
Tisztában vannak azzal, hogy ehhez összefogásra van szükség, hiszen hiába kiváló a termék, népszerűsítése, piacra juttatása költséges. Kiss Szilárd, a moszkvai magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja hozzátette: jogos az elvárás, hogy az Agrármarketing Centrum több segítséget, a mostanihoz hasonló lehetőségeket teremtsen a magyar pálinkamanufaktúráknak.
Az attasé elmondta, hogy Moszkvában a GUM, a Vörös téri luxusáruház, a Globusz-Gourmet elit oroszországi üzlethálózat, a francia nagykereskedelmi hálózat, valamint Ivanovo város magyar éttermének képviselői is megjelentek a Tokaji borklub rendezvényén.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés