A fonódó villamoshálózat építése miatt az eddigieknél talán még szebb, panorámás környezetben, a Duna-parton, a Clark Ádám és a Döbrentei tér között nyílik meg augusztus 20-án 10 órakor a Magyar Ízek Utcája.

Forrás: turizmus.com

Itt számos, elsősorban hazai, helyi élelmiszert kóstolhatunk meg augusztus 20-án és 21-én, miközben az idei tortaverseny győztes remekeivel és az Ország Kenyerével is megismerkedhetünk.

Novotny Antal, a rendezvény fő szervezője elmondta, idén az eper, a barack és a szilva a főszereplők. A belőlük készült finomságok – dzsemek, lekvárok, szörpök, mártások, egyéb ételek, italok – bizonyára jócskán fogynak majd, akárcsak az egész országból érkező rétesek, piték, lepények.

A sokféle finomságon túl itt mutatkoznak be a nagyközönség előtt az ország idei győztes tortái. Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása, a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás, karamelles kompozíció nyerte el idén a Magyarország Tortája címet. A cukormentes kategóriában a Barackos buboréktorta lett az első. Minden évben az Egy Csepp Alapítvány a Magyar Cukrásziparosok Szövetségével ír ki versenyt, amelyben idén Vaslóczki Orsolya fiatal és nagyon tehetséges cukrász lett a legjobb.

A Honvédség Tortája viszonylag új kategória. A Tessedik mézes körtetorta zamatát a körte és az akácméz határozza meg, készítői ezzel a süteménnyel tisztelegnek Tessedik Sámuel előtt, akinek jelentős szerepe volt az akác hazai meghonosításában.

A tortakóstolás mellett a rendezvényre érkezők ingyenes vércukormérésen is részt vehetnek.

Az Ország Kenyere versenyben idén a sokorópátkai Pedró Pékség tönkölyös kenyere győzött. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a szerdai tájékoztatón hangsúlyozta, bízik benne, hogy mind több pékségben próbálkoznak meg a sütésével. A jó minőségű kenyerek népszerűsítése érdekében bevezetik a szövetség védjegyét is, a veknikre ragasztott kis matrica garancia a nívós termékre.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés