Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Magyar ízek a Várkert Bazár előtt PDF Nyomtat Email
Magyar ízek a Várkert Bazár előtt - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2015 augusztus 13., csütörtök 13:01

Magyar ízek a Várkert Bazár előtt
A fonódó villamoshálózat építése miatt az eddigieknél talán még szebb, panorámás környezetben, a Duna-parton, a Clark Ádám és a Döbrentei tér között nyílik meg augusztus 20-án 10 órakor a Magyar Ízek Utcája.

Forrás: turizmus.com

Itt számos, elsősorban hazai, helyi élelmiszert kóstolhatunk meg augusztus 20-án és 21-én, miközben az idei tortaverseny győztes remekeivel és az Ország Kenyerével is megismerkedhetünk.

Novotny Antal, a rendezvény fő szervezője elmondta, idén az eper, a barack és a szilva a főszereplők. A belőlük készült finomságok – dzsemek, lekvárok, szörpök, mártások, egyéb ételek, italok – bizonyára jócskán fogynak majd, akárcsak az egész országból érkező rétesek, piték, lepények.

A sokféle finomságon túl itt mutatkoznak be a nagyközönség előtt az ország idei győztes tortái. Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása, a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás, karamelles kompozíció nyerte el idén a Magyarország Tortája címet. A cukormentes kategóriában a Barackos buboréktorta lett az első. Minden évben az Egy Csepp Alapítvány a Magyar Cukrásziparosok Szövetségével ír ki versenyt, amelyben idén Vaslóczki Orsolya fiatal és nagyon tehetséges cukrász lett a legjobb.

A Honvédség Tortája viszonylag új kategória. A Tessedik mézes körtetorta zamatát a körte és az akácméz határozza meg, készítői ezzel a süteménnyel tisztelegnek Tessedik Sámuel előtt, akinek jelentős szerepe volt az akác hazai meghonosításában.

A tortakóstolás mellett a rendezvényre érkezők ingyenes vércukormérésen is részt vehetnek.

Az Ország Kenyere versenyben idén a sokorópátkai Pedró Pékség tönkölyös kenyere győzött. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a szerdai tájékoztatón hangsúlyozta, bízik benne, hogy mind több pékségben próbálkoznak meg a sütésével. A jó minőségű kenyerek népszerűsítése érdekében bevezetik a szövetség védjegyét is, a veknikre ragasztott kis matrica garancia a nívós termékre.
Magyar ízek a Várkert Bazár előtt
Utolsó frissítés: 2015 augusztus 13., csütörtök 13:11
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés