A Magyar Turizmus Zrt. sajtótanulmányútjának eredményeként fővárosunk új oldalait bemutató cikkek jelentek meg Finnországban.

Az ANNA című életmódmagazin újságírója arra bíztatja olvasóit, hogy ne csak a hagyományos látnivalókat válasszák Budapesten: nézzenek várost Tuk Tuk-kal, kerékpáros riksával, hallgassanak klezmer zenét, ismerkedjenek meg a legújabb helyi divattervezők kreációival és látogassanak el retro holmikat áruló butikokba is. Közben persze ne hagyják ki a történelmi fürdőket, este pedig irány a szórakozó negyed: a romkocsmák és alternatív klubok.

Ugyanezen a tanulmányúton vett részt a KESKISUOMALAINEN napilap újságírója is, aki november 23-án egész oldalas cikkben számol be hasonlóan pozitív élményeiről, kiemelve a Gellért fürdőt és a Nagycsarnokot is. A két cikk több, mint 1 millió olvasóhoz jutott el északi rokonainknál – a túra további részvevőinek cikkei pedig tavasszal várhatóak.

A svéd sajtó „nagyágyúi” az elmúlt napokban szinte egymással versengve publikáltak hazánkról pozitív hangvételű turisztikai cikkeket, élménybeszámolókat:

A legnagyobb napilap, a Dagens Nyheter utazási rovatának november 20-i két oldalas cikke az „Időtlen, trendi Budapest”-ről tudósít, kiemelve a régi és új, hagyományos és nemzetközi vonzerők nagyszerű keveredését. Ír a Bródy Házról, a Bródy Stúdióról – amelynek egyik tulajdonosa svéd –, bemutatja az új szórakozóhelyeket (Akvárium, romkocsmák, borbárok, Michelin-csillagos éttermek), valamint a fiatal divattervezők alternatív butikjait.

Az Elle magazin svéd kiadásában a lap legismertebb bloggere, Elsa Billgren publikálta saját útikalauzát „Budapest legjava” címmel. Elsa szeptemberben töltött egy hosszú hétvégét Budapesten, amelyről az elle.se-n közölt blogjának 6 gazdagon illusztrált posztjában számolt be. Most pedig a lap nyomtatott kiadása a számára kedvenc helyeinek listáját is összeállította. Ezek között van a Várnegyed, a Károlyi kert, az Andrássy út, az Állatkert és jó néhány étterem, bár, eldugott kis kávézó. Természetesen a gyógyfürdők és a használtcikk-piac sem maradtak ki.

A második legnagyobb országos napilap, a Svenska Dagbladet a Michelin-csillagos séf, Clara Grabe tollából közölt egész oldalas elemzést a magyar borokról, köztük a külön elemzett aszú mellett új és érdekes száraz fehérborokról is. Clara Grabe magyar kedvencei: két tokaji furmint, egy aszú és egy villányi Pinot Noir – valamint bónusznak a különleges magyar aperitif, az Unicum.

A svéd sajtó fenti cikkeinek elkészítéséhez is a Magyar Turizmus Zrt. észak-európai képviselete biztosította a szakmai információkat, adatokat.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés