Ezzel a névvel hirdeti magát az egyik vendéglátó hely Lvovban. Bizonyára sehol a világon nem neveznének el így egy éttermet, ez tipikus ukrán-orosz szokás – itt nem rettenti el a vendéget (azoknak persze egy bizonyos rétegét) ha szinte kérkednek a magas árakkal.

Szerző: Elek Lenke

Hiszen a vendég azt is tudja, hogy ha így neveznek el egy vendéglátó helyet, akkor számíthat is a különleges élményre és a kiváló minőségre.

A város központjában, a régi Piac téren található étterem európai konyhát visz, a lengyel, zsidó és ukrán ihletésű fogások éppúgy megtalálhatók itt, mint a város talán legjobb Cézár salátája, az egyik nemzetközi vendéglátós guide szerint legalábbis. (A guide kiemeli a hely különleges toaletthelyiségét, amely trónszékszerű alkalmatosságokkal van berendezve.) Az árak magasak, de a nyugat-európai turistáknak nem okoz gondot a számla kifizetése.

Az atmoszféra egészen furcsa, a bejárat ugyanis a második emeleten van, és inkább egy patinás lakás történelmi személyiségekkel illusztrált szobabelsőjének tűnik. Megtalálható itt Abraham Lincoln és Benjamin Franklin portréja csakúgy, mint Nyikita Hruscsové. A zongora nemcsak kellék, a hétvégeken mindig hallani kellemes zongoraszót.

Lvov (ukránul Lviv, régi nevén Lemberg) talán a legszínesebb vendéglátós palettával rendelkező ukrajnai város, ahol az osztrák-magyar monarchia stílusában berendezett étteremtől a japán, az örmény, az üzbég és a kóser vendéglőkig szinte minden nemzet bemutatja specialitásait.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés