Többek véleménye szerint talán az idei volt az első olyan Utazás kiállítás, ahol a kiállítók a kulináris élmények vonzásában is gondolkodtak. A hazai streetfood újdonságaival sokan csak itt találkoztak először.

Forrás: turizmus.com

Főleg a vidékről érkezők számára volt újdonság például a kolbice, amelyet többen is megkóstoltak. Bár nem éppen sétára termett étekkel van dolgunk, jóllehet, könnyen kézbe foghatónak tűnik a kolbászkákkal telerakott, mustáros, szezámmagos kúp. A pohárban felszolgált gulyásleves üdítő ötlet volt.

A külföldi kiállítók közül Szlovákia az, amelyik mindig jóféle helyi étkeket kínál a szakmai látogatóknak.

A bor- és pálinkakóstolók is szokásos módon nagy népszerűségnek örvendhettek.

Ugyanakkor még mindig kevés kül- és belföldi kiállító él azzal a lehetőséggel, hogy ebben a négy napban sok ezren ismerkedhetnének meg országuk, környékük gasztronómiai hagyományaival. Kivételt képez például Nagykanizsa, amelynek kerékrépás vagy meggyes pitéjéért szinte tülekedtek.

Az Utazás külföldi kiállítói hálásak minden, valóban magyarnak tűnő falatért – ilyen volt a médiahíresség házi kolbásza. Streetfoodból elkelt volna még több is, anélkül persze, hogy lángos vagy pizzaillatú lett volna az A csarnok.

A különféle ásványvizes és újabban szaporodó bioüdítős, préselt gyümölcsleveket kínáló cégek talán még nem fedezték fel eléggé az Utazást, pedig egyre bővülő választékukat itt könnyen megismertethetnék. Innivalóból fogyott volna még több is, mert a kiállítás bejárása során szinte mindenki megszomjazott.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés