Hírek, programok
Borászat
Vengéglátóhelyek
Gasztronómia
Kulinária
Receptek
Gasztronómiai fesztiválok
Idegenforgalmi adatbázis
Jeles ünnepeink
Videók
Bor és környéke
Vendéglátó marketing
Oldaltérkép
 
 
 Facebook Twitter email

 

 

Kérjük támogassa oldalunkat!

Ha tetszik és hasznosnak ítéli oldalunkat, valamint rendelkezik PayPal számlával, kérjük támogasson bennünket 1000 Ft-tal!


Köszönjük!

Cimkefelhő

by Zaragoza Online

Kolbice, pálinka és kerékrépa – gasztronómiai újdonságok PDF Nyomtat Email
Kolbice, pálinka és kerékrépa – gasztronómiai újdonságok - 5.0 out of 5 based on 1 vote
( 1 Vote )
Írta: Horváth Zoltán   
2016 március 07., hétfő 16:10

Kolbice, pálinka és kerékrépa – gasztronómiai újdonságok
Többek véleménye szerint talán az idei volt az első olyan Utazás kiállítás, ahol a kiállítók a kulináris élmények vonzásában is gondolkodtak. A hazai streetfood újdonságaival sokan csak itt találkoztak először.

Forrás: turizmus.com

Főleg a vidékről érkezők számára volt újdonság például a kolbice, amelyet többen is megkóstoltak. Bár nem éppen sétára termett étekkel van dolgunk, jóllehet, könnyen kézbe foghatónak tűnik a kolbászkákkal telerakott, mustáros, szezámmagos kúp. A pohárban felszolgált gulyásleves üdítő ötlet volt.

A külföldi kiállítók közül Szlovákia az, amelyik mindig jóféle helyi étkeket kínál a szakmai látogatóknak.

A bor- és pálinkakóstolók is szokásos módon nagy népszerűségnek örvendhettek.

Ugyanakkor még mindig kevés kül- és belföldi kiállító él azzal a lehetőséggel, hogy ebben a négy napban sok ezren ismerkedhetnének meg országuk, környékük gasztronómiai hagyományaival. Kivételt képez például Nagykanizsa, amelynek kerékrépás vagy meggyes pitéjéért szinte tülekedtek.

Az Utazás külföldi kiállítói hálásak minden, valóban magyarnak tűnő falatért – ilyen volt a médiahíresség házi kolbásza. Streetfoodból elkelt volna még több is, anélkül persze, hogy lángos vagy pizzaillatú lett volna az A csarnok.

A különféle ásványvizes és újabban szaporodó bioüdítős, préselt gyümölcsleveket kínáló cégek talán még nem fedezték fel eléggé az Utazást, pedig egyre bővülő választékukat itt könnyen megismertethetnék. Innivalóból fogyott volna még több is, mert a kiállítás bejárása során szinte mindenki megszomjazott.
Kolbice, pálinka és kerékrépa – gasztronómiai újdonságok
 

További cikkek a Hírek kategóriából

Badacsony, a Gasztrohegy 28 november 2018

Divat az újbor 13 november 2018

Magyarok sütik a legjobb brit kenyeret 06 november 2018

Új trend: alkoholmentes bárok 05 november 2018

Libadalom a Gasztrosétányon 31 október 2018

Felújítják a világ leghíresebb halpiacát 24 október 2018

Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben 24 október 2018

Imádják a magyar bort a külföldi turisták 15 október 2018

A piac konyhája és a konyhák piaca 01 október 2018

A legjobb New York-i street food 26 szeptember 2018

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Barátcsuha Borház Balatonakali, Nagy Imre borász. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Olaszrizling, Rajnai rizling, Szűrkebarát, Muskat ottonel, Rose, Merlot

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

 

Mentés