A Hajós-Bajai borvidéken élő, dolgozó Koch Csaba már a tizedik generációt képviseli a borász dinasztiában, amely tavaly minden fontos elismerést megkapott.

Csúcsra ért a Koch Pincészet

– Hogyan fogadta a szakmai elismeréseket? Egyrészt, hogy elnyerte Az év pincészete díjat, másrészt, hogy a bortermelők választásán is bekerült az első öt közé?

– Óriási siker volt a tavalyi év: Az év pincészete díj is egy nagyon nagy elismerés, hiszen három szakmai szervezet ítélte oda – a Magyar Borakadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége. De nekem legalább olyan fontos volt, hogy bekerültem a legjobb öt bortermelő közé tavaly.

– Nagy munkát végez különböző szervezetekben. Ezekre hogyan jut ideje?

– Néha magam is elcsodálkozom ezen... Keveset alszom, és sokat dolgozom. Úgy gondolom, amíg az ember nem túl idős, és bírja, addig sokat kell dolgozni a sikerhez.

– Melyek ezek a szervezetek, amelyekben benne van?

– Borvidéki elnökként beválasztottak a HNT a tíztagú elnökségébe. Havonta legalább kétszer ülésezünk. Nagyon sok feladatunk van, ingyen dolgozunk. Beszálltam a Bormaratonba, ott szakmai nagykövetként igyekszem segíteni. Borakadémia-tag is vagyok, ott is beválasztottak az ellenőrző bizottságba, azaz nem unatkozom.

– Az alföldi boroknak az nagy elismerés volt, amikor Frittmann Jánost választották meg az év borászának. Most meg önök lettek Az év pincészete. Hogyan lehet még emelni a Hajós-bajai borvidék hírét, elismertségét?

– Elkezdtünk tavaly azzal foglalkozni, hogy az ország két meghatározó borfesztiválján, a szegedin és a budapestin közös, egységes arculattal jelenjünk meg. Idén Szegeden közös borvidéki faházzal vagyunk itt, túl azon, hogy három-négy borászat saját faházzal is jelen van.

– Villányban, Nagyharsányban is van szőlészete. Villányi borásszá is vált már?

– Úgy gondolom, az a borász, aki egy adott helyen jó borokat próbál készíteni, szőlőt termelni, az biztos, hogy helyi borásszá is válik. A villányi borászkollégák is elfogadtak, látják, hogy ott is magas szintű szakmai munkát végzünk, és igyekszünk öregbíteni a borvidék jó hírét.

Forrás: http://szeged.hu/hirek/




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés