Alig hogy a gyorséttermi láncairól híres amerikai Yum! Brands bejelentette, hogy jövő év elején megnyitja első KFC-éttermét Tibetben, Lhásza belvárosában, tibeti jogvédők máris aggodalmuknak adtak hangot, mondván: lesz-e hasznuk ebből a tibetieknek?

Forrás: MTI

Az amerikai nagyvállalat már több mint tíz éve felvetette e gondolatot, de akkor az éles kritikák hatására elállt a megvalósításától. Akkor a dalai láma levélben fejezte ki ellenzését, mondván, hogy a felhasznált csirkék tartásának körülményei és kegyetlen leölésük sérti a tibeti kultúrát.

A jelek szerint a Yum! most elérkezettnek tartotta az időt és bejelentésében úgy fogalmazott, szolgáltatásukkal a helyi fogyasztókat és a turistákat kívánják szolgálni. Arra is kitértek, hogy az üzlet külső képében nagy hangsúly fektetnek a tibeti hagyományos építészet elemeinek megjelenítésére. Érvelésük szerint beruházásukkal munkahelyet teremtenek, elősegítik a regionális ellátási lánc fejlődését.

A londoni székhelyű Szabad Tibet mozgalom egyik aktivistája, Alistair Currie a hírre reagálva megjegyezte, elvben nincs azzal semmi baj, ha egy nyugati vállalat üzletet nyit Tibetben, de - szerinte - eddig kevés vállalat bizonyította, hogy érdeke lenne hasznot hozni Tibetnek és a tibetieknek. Currie úgy vélte, fontos, hogy a megnyíló étteremben tibetieket alkalmazzanak, ehhez megfelelő képzést kapjanak és az eladók használják a tibeti nyelvet. A felelősség a Yum!-é, hogy bizonyítsa, hangoztatott elkötelezettsége nem csak jelképes és felszínes - jelentette ki.

Az új KFC-étterem 540 négyzetméteren terül el és egy bevásárlóközpontban kapott helyet. A cég terve egy külvárosi 4,7 hektáros területen egy hűtőház megépítése is a további terjeszkedéshez szolgáló háttér bázisaként. A kínai Hszinhua hírügynökség ezzel kapcsolatos hírében idézi az új üzlet kínai menedzserét, aki szerint "a tibeti fogyasztóktól nem idegen sem a rántott csirke, sem a hamburger".




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés