Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison




Negyedik alkalommal rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenáris B épületében. A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel idén november 16-18 között a rendezvényen kiemelt szerepet kap a hurka a kolbász és az újbor is. Most olyan különlegességek is lesznek, mint a szilvalekváros kolbász és a fehérboros magvas birsalma mustárral szervírozott országkolbász, valamint a kalocsai paprikás csokoládé.

A közelgő hurka-kolbász szezonra való tekintettel a novemberi Kézműves Magyar Ízek Vásárán a főszerep ezeké az élelmiszereké, valamint az újboré lesz. A látogatók ugyanis több mint 100 különböző ízű hurkát, kolbászt, szalámit és 30 féle újbort kóstolhatnak végig november 16-18. között a budapesti Millenáris B épületében. A kínálatban olyan különlegességek is szerepelnek, mint a rozmaringgal ízesített országkolbász – amelyet fehérboros magvas birsalma mustárral, és mákos cipóval tálalnak –, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa-, illetve libakolbászok.
Az újdonságok mellett természetesen a vásáron már-már megszokott színvonalon, minőségben, azonban eddig ismeretlen különlegességekkel is képviseltetik magukat a 120 magyar termelő által előállított 5000 magyar íz (mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és tejtermékek stb.). Új íz például a kalocsai paprikás csokoládé, a szilvalekváros kolbász és a legelső, 75 éves recept alapján elkészített Rákóczi túróslepény is.
A tradicionális magyar gasztronómia ékességei mellett a szervezők most sem feledkeztek meg a vásárra kilátogató családokról sem. A gyerekeknek napközben az Alma (szombat) és a Kolompos (vasárnap) együttes zenél, míg a felnőtteknek este a Balkán Fanatik (péntek) gondoskodik a jó hangulatról. A koncertek mellett a színpadi programok között szerepel a csokimikulás készítés, mézpergetés, téli fagyi készítés és különböző szakmai beszélgetések, díjátadók is.
A szervezők idén új célt is kitűztek maguk elé. Egy tonna élelmiszerrel szeretnének segíteni az éhező gyerekeken. Még a vásár előtt levágták az ország legnagyobb mangalicáját, amelyből Erdei Zsolt segítségével 200 kg kolbászt készítettek. Ehhez a mennyiséghez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen alapélelmiszert. „A magyar ízek népszerűsítése mellett idén az is célunk, hogy egy tonna élelmiszert gyűjtsünk össze és ezzel támogassuk a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Gyermekétkeztetési Programját és a HEGYEM (Harcművészek az egészséges Gyermekekért) Nonprofit Kft-t.” – hangsúlyozta Pap Krisztián a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség (MIKSZ) vezérigazgatója, hozzátette: „Ma hozzávetőlegesen 20 000 gyermek éhezik Magyarországon, a közelgő ünnepek alkalmával egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük, hogy rajtuk segítsünk!”
A 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán most először a belépő mellé, mindenki megkóstolhatja az idei szőlőtermés első hírnökét a 2012-es újbort, valamint ajándékba kolbász vagy hurka üdvözlőfalatot adnak a szervezők. A vásárra a 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes. Az érdeklődők addig is további információt a www.kezmuvesmagyarizek.hu, vagy a www.facebook.com/magyarizek oldalon találhatnak.

 




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés