Idén júniusban egymást érik a magyar borok népszerűsítéséért tett kezdeményezések és akciók Ausztriában.

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében június elején négyfős osztrák sajtódelegáció látogatott a szekszárdi borvidékre, hogy az ott gyűjtött tapasztalatok alapján számolhassanak be a régió turisztikai- és gasztronómiai kincseiről. A nagyközönségi és szakmai lapokban a közeljövőben megjelenő cikkek alapján összesen közel egymilliós (!) olvasótábor értesülhet majd a szekszárdi borvidék parádés borairól és a dél-dunántúli régió látványosságairól.

Június 14. és 16. között Bécsben rendezték meg Ausztria legjelentősebb borkiállítását, a Vievinum Borexpot (www.vievinum.at), amelynek egyik kísérőrendezvénye a „Kékfrankosok találkozója" volt. A Heimann Zoltán borász – nemzetközi borszakértő, a szekszárdi Heimann Családi Birtok Kft. vezetője – kezdeményezésére megvalósult rendezvényre több tucat borász érkezett Németországból, Ausztriából, Magyarországról, Szlovákiából és Romániából az osztrák fővárosba, hogy a kékfrankos borfajta művelése és értékesítése terén összefogják a tapasztalatokat és a fajta elismertetése érdekében tett erőfeszítéseiket. A kiállításon a magyar borkínálatot olyan neves pincészetek és nevek fémjelezték, mint a Sauska, a Bock, a Szeleshát, a Takler, a Heimann, a Fritz, a Frittmann, a Bukolyi és a Pók birtokok. A tengeren túli bortermelő országok előretörése egyértelműen szükségessé teszi a nehezebb körülmények között termelő európai borvidékek borászainak összefogását, kiváltképp ott, ahol az együttes fellépésnek egy közös fajta adja az alapját. A bécsi Hofburgban tartott délelőtti borkóstolót este a magyar nagykövetségen megrendezett műhelymunka követte, amelynek keretében öt ország borászai, öt témakörbe csoportosítva vitatták meg az együttműködési lehetőségeket. A rendezvényen aktív szerepet játszott Wilhelm Klinger, az Osztrák Bormarketing Társaság igazgatója is.

A fenti akciók annak a törekvésnek a részei, amelynek célja a magyar termékek értékesítés-ösztönzése az osztrák piacon. Ennek érdekében a Magyar Turizmus Zrt. szakmai összefogással népszerűsíti a hazai agrártermékeket és a magyar gasztronómiát. Borkóstolók szervezése és borászati fórumokon való részvétel mellett, sajtóutakkal és egyedi, célzott akciókkal járul hozzá az MT Zrt. ahhoz, hogy a magyar borok ismertséget és elismertséget szerezzenek Ausztriában is. E hónapban a következő lépésként, nagyszabású magyar hétre kerül sor június 26-28. között Grazban, többek között borászok és kézműves élelmiszerek előállítóinak részvételével, együttműködésben a SPAR áruházlánccal. A rendezvényt beharangozó kisfilm megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=6DHmQXNwV9k&feature=youtu.be.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés